Condemnem l’assassinat d’una dona a Sant Gregori a mans del seu net

Un assassinat masclista que novament és la culminació d’un continu de violència cap a la víctima. Una vida de calvari per a aquesta dona, amb un, encara més, tràgic final. 

El feminicidi familiar és el segon tipus de feminici més comú i durant els últims anys experimenta una tendència a l’alça. A l’any 2010 no suposava més d’un 5 % dels casos i al 2020 el percentatge va pujar fins al 20 %.  

Els matricidis en concret, la violència comesa pel fill, home, contra la mare, dona, suposen avui el 8,5 % del total de feminicidis.

Les violències vers les dones se sustenten en l’estructura patriarcal i profundament masclista, encara avui, de la nostra societat. Es basen en el sexisme fonamentat en la construcció dels estereotips des del gènere. Un gènere que oprimeix, cosifica, sexualitza i relega al rol reproductiu les dones. 

Des de CCOO de Catalunya mostrem el nostre ferm compromís de lluitar contra qualsevol tipus de violència vers les dones. Seguirem exigint, dia rere dia, la suma dels esforços col·lectius perquè des de totes les organitzacions polítiques i socials col·laborem conjuntament en la construcció d’una societat en què les dones i les nenes puguem viure lliures i sense por. 

Volem expressar el nostre condol, i per això demà 29 de juny, a les 12 h, a Via Laietana, 16, farem un minut de silenci en homenatge a la víctima i al seu entorn.

CCOO de Catalunya recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, en l’àmbit laboral, per a qualsevol tipus de discriminació que pateixi una dona, així com les Portes Violetes, serveis d’atenció, assessorament i acompanyament a totes les dones víctimes de violència masclista.

Telèfon 900 900 120: atenció 24h contra la violència masclista.