Condemnem el crim masclista a Badia del Vallès

CCOO de Catalunya condemna l’assassinat masclista pel que ahir va morir una dona a Badia del Vallès (Barcelona), un cas de feminicidi familiar, comés pel gendre de la dona assassinada, qui l’havia apunyalada dimecres.

El feminicidi familiar, és el segon tipus de feminici més comú i durant els últims anys experimenta una tendència a l’alça. A l’any 2010 no suposava més d’un 5% dels casos i al 2020 el percentatge va pujar fins el 20%.  

Els matricidis en concret, la violència comesa pel fill, home, contra la mare, dona, suposen avui el 8,5% del total de feminicidis, i en total, un 12,9% dels assassinats de dones a Catalunya es produeixen a causa de violència entre parents, excloent la parella.

Les violències vers les dones es sustenten en l’estructura patriarcal i profundament masclista, encara avui, de la nostra societat. Es basa en el sexisme fonamentat en la construcció dels estereotips des del gènere. Un gènere que oprimeix, cosifica, sexualitza i relega al rol reproductiu les dones. 

Des de CCOO mostrem el nostre ferm compromís de lluitar contra qualsevol tipus de violència vers les dones. Seguirem exigint, dia rera dia, la suma dels esforços col·lectius per a què des de totes les organitzacions polítiques i socials col·laborem conjuntament en la construcció d’una societat en que les dones i les nenes puguem viure lliures i sense por.

Volem expressar el nostre condol, per això demà 24 de juliol a les 12h. a Via Laietana, 16, farem un minut de silenci per fer un sentit homenatge a les víctimes i al seu entorn.

CCOO de Catalunya recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, en l’àmbit laboral, per a qualsevol tipus de discriminació que pateixi una dona, així com les Portes Violetes, serveis d’atenció, assessorament i acompanyament a totes les dones víctimes de violència masclista.

Telèfon 900 900 120: atenció 24h contra la violència masclista