CCOO reclama polítiques urgents de prevenció de les violències masclistes al nou Govern de la Generalitat

En una trobada entre la Secretaria de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO amb la Secretaria d’Igualtats del nou Govern de la Generalitat.
Mentxu Gutiérrez Jiménez, secretària de les Dones de CCOO Catalunya, juntament amb la Celeste Attias Ayarzagüena, responsable de Plans d’Igualtat i Bretxes, han mantingut una reunió amb la Secretaria d’Igualtats del nou Govern de la Generalitat, encapçalada per la Mireia Mata Solsona. Una trobada que va tenir lloc ahir en el marc de les reunions que està mantenint el sindicat amb el nou Govern de la Generalitat.

Una primera reunió molt necessària després de la recent formació de govern que ha coincidit  amb la recent celebració del 12è Congrés de CCOO Catalunya i la seva declaració de sindicat feminista.  En la reunió s’ha compartit la preocupació per l’allau de casos de violència masclista a Catalunya i d’agressions LGTBI-fòbiques que han tingut lloc recentment. Govern i sindicat han posat èmfasi en la necessitat d'establir polítiques de prevenció de les violències. 

En la línia de prevenció i protecció de les discriminacions a persones migrants o discapacitades, des de la Secretaria de Dones, s’ha exposat com imprescindible la
tasca de protegir la infància. CCOO ha alertat sobre la necessitat de generar referents de noves masculinitats, tema que ja s’està treballant a l’intern del sindicat, que doni alternatives reals, més enllà del masclisme, especialment als nens, al sistema educatiu, però també als adults. A la trobada, el sindicat ha explicat la preocupació per l’increment de violència sexual o per raó de sexe, i l’accés a la pornografia en edats cada cop més primerenques, que posen de manifest una carència educativa i de control sobre aquesta problemàtica.

Des del sindicat s’ha explicat a la Secretaria d’Igualtats de la Generalitat la informació sobre la ingent inversió de recursos que està fent CCOO en la negociació dels plans d’igualtat a les empreses amb representació sindical i especialment en empreses on la plantilla encara no s’ha organitzat. Fet aquest, especialment preocupant quan l’any vinent serà obligatòria l’elaboració de plans d’igualtat per a totes les empreses de més de cinquanta persones treballadores. CCOO també ha proposat la necessitat de disposar d’un mapa d’empreses que estan complint la recent legislació per focalitzar la tasca sindical en la detecció d’aquelles que no compleixen la llei a dia d’avui. 

Finalment, sindicat i Govern s’han emplaçat a treballar conjuntament en mesures i polítiques que estiguin encaminades a eliminar qualsevol tipus de discriminació o violència, tant en l’àmbit privat com laboral, i el compromís de mantenir un diàleg per aconseguir aquests objectius.