CCOO presenta l’Observatori Social de la Gent Gran 2021

CCOO de Catalunya ha presentat aquest matí l’Observatori Social de la Gent Gran 2021, que realitza una panoràmica de les condicions de vida de la gent gran, el seu estat de salut, els seus recursos tan econòmics com de protecció social i els riscos específics als quals s’enfronten.

Es tracta d’una publicació que estudia l’envelliment poblacional i l’envelliment actiu, les llars de la gent gran i les dades que evidencien les diferents condicions de vida en la vellesa d’homes i dones. També detecta la insuficiència de recursos que es dediquen al sistema per a l’autonomia i d’atenció a la dependència. Pel que fa al sistema públic de pensions, permet determinar la importància de revaloritzar les pensions i garantir el seu poder adquisitiu en el temps, enfortint el sistema de pensions d’avui i del futur.

D’altra banda, analitza el sistema públic de salut, element essencial per a la gent gran perquè la prolongació de l’esperança de vida s’ha de produir en condicions saludables, amb autonomia i lliure de malaltia, la qual cosa és especialment rellevant en el cas de les dones. Aquest observatori recull de manera significativa la situació de la gent gran en el marc de la pandèmia

Roda de premsa de presentació de l’Observatori Social de la Gent Gran 2021