CCOO manté la convocatòria de vagues a les llibreries de Casa del Llibre a la província de Barcelona per desbloquejar les negociacions

Vaga el diumenge 15 de maig

El comitè de la província de Barcelona de Casa del Llibre de CCOO es veu obligat a mantenir la convocatòria de vagues per la falta de voluntat de l’empresa de negociar millores en les condicions laborals.

El passat 23 d’abril, Sant Jordi, es va retirar la convocatòria de vaga prevista un cop es va acordar amb l’empresa que es continuaria negociant per arribar a acords que aturessin la devaluació en les condicions laborals.

Entre les negociacions bloquejades s’inclou l’obertura de diumenges i festius a la ciutat de Barcelona del 15 de maig al 15 de setembre, l’empresa no vol garantir l’acord laboral aplicable durant el calendari d’obertures: voluntarietat, compensació en descans de qualitat, noves contractacions, etc.

Tot i la bona voluntat que ha mostrat el comitè d’empresa, retirant la vaga de Sant Jordi, fent propostes de millora concretes i assumibles per l’empresa, la direcció de Recursos Humans de Casa del Llibre es mostra completament tancada a arribar a cap acord perquè es millorin les condicions laborals.

Les reivindicacions son les següents:

  • Increment salarial
  • Millores contractuals
  • Un acord d’obertura per a diumenges i festius
  • Nou acord de Sant Jordi

Casa del Llibre és una empresa que té un creixement constant i sostingut. La pandèmia iniciada el 2020, lluny d’afectar la seva capacitat econòmica, l’ha millorat, incrementant la quota de mercat. L’increment de més venda ha comportat més feina i ha provocat sobrecàrrega de treball, però amb els salaris congelats i la mateixa plantilla. Alhora s’han apujat els objectius comercials i és més difícil d’arribar-hi.

Si l’empresa reitera la negativa d’atendre les demandes laborals, les persones treballadores de la Casa del Llibre mantindran la reivindicació realitzant noves vagues convocades per als propers 22 i 29 de maig.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 13 de maig  de 2022