CCOO i UGT exigim a la Generalitat que pacti el desenvolupament de la paga del personal de neteja als centres sanitaris i sociosanitaris

CCOO i UGT, després de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el dia 23 de desembre, ens felicitem que la Llei d’acompanyament de pressupostos tindrà  el compromís i els recursos suficients per estendre la paga COVID-19 que van cobrar els professionals sanitaris a les treballadores de neteja dels centres sanitaris.

La reivindicació d’equiparació és una demanda sindical que mantenim des de l’any 2020, i que si finalment  es concreta, serà fruit d’un procés de mobilització, assemblees  de les treballadores del sector, que va culminar en una jornada de vaga de neteja als centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya el passat 30 d’abril del 2021.

Ara cal que la mesura es concreti i es faci efectiva, i que, de la mà dels sindicats més representatius del sector de neteja, s’acordin els elements relatius a la quantia, el pagament i totes aquelles qüestions que se’n puguin derivar. 

Les treballadores i els treballadors de la neteja han estat a la primera línia davant la COVID-19 i hem estat invisibles per a l’Administració. La concreció d’aquesta paga no només és un element de justícia social, sinó que és la constatació que l’Administració ha tingut amb els treballadors i treballadores de neteja dels centres sanitaris una actitud de classisme institucional. 

Des de CCOO i UGT seguim reivindicant la visibilització i el reconeixement social i laboral dels treballs de neteja, com de tants altres que resulten invisibles als ulls de la societat i, en especial, de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Perquè som essencials!

Per això, des de CCOO de l’Hàbitat i el Sector de la Neteja de l’FeSMC – UGT de Catalunya, i a falta de concretar la quantia i els condicionants de la paga, sol·licitem una reunió amb caràcter imminent amb la Generalitat de Catalunya per abordar la quantia, el personal que l’ha de rebre, tenint en compte que hi ha hagut molt personal contractat només per a treballs de COVID que ja no presten els seus serveis, així com la resta de condicionants d’aquesta paga i quan es farà efectiva.

Ja n’hi ha prou, de ser treballadores invisibles per a l’Administració. Ja n’hi ha prou, de classisme institucional. Perquè som essencials.

Per a més informació: