CCOO es reuneix amb el Partit dels Socialistes de Catalunya per tal d’exposar les propostes del sindicat de cara a les eleccions municipals

En una reunió mantinguda aquesta matí entre Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya i Salvador Illa, primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, el sindicat ha refermat el seu compromís amb la democràcia municipal, fent una crida a la participació de la classe treballadora a les properes eleccions locals, i demanant el vot per les opcions polítiques compromeses amb ella.

Per part de CCOO de Catalunya també han participat a la reunió, Michela Albarello, secretària de Relacions Institucionals, Transparència i Digitalització, i Dolors Llobet, secretària d’Estudis, Cultura i Memòria.

Entre els diversos temes que s’han tractat, les dues organitzacions coincideixen en que cal establir mesures que atenguin el dia a dia de les persones treballadores sobre temes que versen al voltant del cistell de consum, el preu de l’energia, etc. En aquest sentit, s’ha valorat l’important acord subscrit per l’actualització dels salaris, així com l’impacte que tindrà a la vida de les persones la primera llei d’habitatge de la democràcia. També han destacat la preocupació sobre la situació provocada per la sequera a Catalunya i, en especial, a les províncies d’interior, on els efectes de la sequera condemnen la producció agrícola i tot el teixit econòmic de la zona, fet que deriva en la urgència per treballar contra el canvi climàtic també des dels municipis.

Podeu llegir el decàleg de propostes de CCOO de Catalunya per a les eleccions municipals en aquest enllaç.

La ronda de reunions amb els partits polítics prosseguirà aquest migdia amb representants dels Comuns (Ada Colau, presencialment a les 13.15 h).