CCOO envia un burofax a ATEIA sol·licitant la continuïtat de la negociació del conveni de transitaris i duanes de la província de Barcelona, ara bloquejada

El burofax s’ha enviat amb vocació de descongelar la negociació i per impulsar el conveni col·lectiu, el millor marc dels interessos col·lectius de les persones treballadores.

CCOO de Catalunya ha enviat a la patronal ATEIA (Asociación de Transitarios Expedidores Internacionales) un burofax per desbloquejar el conveni col·lectiu de transitaris i duanes de la província de Barcelona, que fins i tot trobant-se legalment vigent, es troba bloquejat.

En l’última reunió realitzada, la part patronal ens va plantejar una plataforma de conveni molt agressiva i que significava pràcticament l’eliminació de totes les qüestions fonamentals, fent-nos les següents propostes: eliminació de l’antiguitat, ampliació de la jornada laboral anual, eliminació de la bossa de vacances, eliminació de l’única baixa a l’any per malaltia comuna i una flexibilitat completament abusiva que transgredia el màxim establert en l’Estatut dels treballadors. Totes aquestes qüestions s’havien introduït amb molt d’esforç durant el primer conveni de transitaris, que unificava el sector sota un mateix marc normatiu laboral.

L’objectiu d’aquesta proposta regressiva té com única fi tornar al marc de la reforma laboral del 2012, escudant-se en una crisi que és inexistent, per intentar aconseguir abaratir el nou conveni tant per als treballadors i treballadores actuals com per als de futura incorporació en el sector.

Hem estat negociant tot aquest temps amb totes aquestes línies vermelles damunt de la taula que van pretendre imposar ATEIA i l’Associació d’Agents Logístics. A conseqüència del seu immobilisme, ens ha estat impossible  arribar a un acord.

Ens trobem a l’any 2022, amb una inflació disparada i amb els salaris congelats en les últimes taules salarials de l’any 2015, mentrestant les empreses continuen obtenint beneficis, atès que l’increment de preus se li repercuteix al client.

Des de CCOO tenim molt clar que les empreses han d’obtenir els seus beneficis a força de donar un bon servei. No podem consentir que part d’aquest benefici resulti d’abaratir salaris i degradar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.