CCOO convoca vaga a Barcelona Activa davant l’anunci d’acomiadar 100 persones del Servei Públic d’Ocupació

La Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa convoca vaga el pròxim 23 de juliol i realitzarà una concentració a les 9 hores davant l’Ajuntament de Barcelona per exigir una solució davant la no renovació de 100 persones, la qual cosa afecta les companyes i els companys i també la ciutadania. CCOO defensa uns serveis públics d’ocupació de qualitat amb personal propi i està en contra de la privatització de les polítiques actives d’ocupació a Barcelona.  

La direcció de Barcelona Activa ha comunicat que no té cap intenció de renovar ni de contractar més personal temporal per desenvolupar els serveis públics d’ocupació. Uns serveis que formen part de l’activitat estructural de l’empresa i que haurien d’estar desenvolupats per personal propi. 

Aquesta decisió suposarà que més de 100 persones que estan contractades actualment no seran renovades i que es deixarà de contractar més de 150 persones que formen part de les borses de treball que es van crear per gestionar els diferents programes que ofereix Barcelona Activa dins la seva cartera de serveis. També es reduiran els programes de formació, orientació i inserció que actualment s’ofereixen a la ciutadania.

Així doncs, Barcelona Activa obre la porta al fet que es puguin externalitzar aquests serveis públics, en perjudici de la seva qualitat i precaritzant encara més les condicions laborals dels seus professionals.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de juliol de 2021