Acte el 20 de novembre “Via Laietana, 43. Fem justícia, fem memòria!”

Diumenge 20 de novembre, coincidint amb els 47 anys de la mort del dictador Francisco Franco, se celebra l’acte “Via Laietana, 43. Fem Justícia, fem memòria!” per denunciar les tortures i la repressió dutes a terme a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i exigir la seva resignificació com a centre de memòria. L’acte tindrà lloc al davant de la comissaria, a les 12 del matí.

La trobada comptarà amb la presència d’entitats de memòria internacionals, així com de persones represaliades en aquest centre. Entre elles, el sindicalista de CCOO Carles Vallejo, que va ser treballador de la SEAT i militant del PSUC i va patir tortures durant vint dies en aquest centre de detenció. Vallejo acaba de presentar la primera demanda per crims de lesa humanitat en aquest centre, en la qual és també la primera querella a presentar-se després de l’aprovació de la llei de memòria.

Les entitats impulsores són l’Amical de Mauthausen, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, l’Ateneu Memòria Popular, la Comissió de la Dignitat, la Comissió de la Memòria Històrica – ICAB, l’EUROM – European Observatory on Memories, la Fundació Cipriano Garcia – CCOO CAT, Irídia – Centre de Defensa de Drets Humans, la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes i Òmnium Cultural.