11è dia de vaga indefinida al servei de recollida d’escombraries de Salt

Comunicat de premsa del comitè de vaga de FCC de Salt

A les portes d’iniciar el 12è dia de vaga, seguim com el primer dia. La multinacional FCC i l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Salt continuen negant el conflicte. No hi ha negociació i no hi ha propostes de solució.

Tal i com vàrem dir el primer dia, la seva única estratègia és el xantatge emocional amb el patiment de veïns i veïnes i dels comerços locals, la confrontació barroera, l’intent de restringir drets i llibertats amb la permanent calumnia acusant-nos d’incomplir serveis mínims, buscant que se’ns vulnerin els nostres drets fonamentals.

Estem convençuts que el Departament d’Empresa i Treball no els seguirà en aquesta estratègia suïcida. Una estratègia que busca la “JUDICIALITZACIÓ”. Alguns no han après res dels últims anys, o pitjor encara, només han après el pitjor. Nosaltres continuem disposats a seure a la taula de mediació en el moment que se’ns truqui.

La plantilla de Salt hem estat fent serveis per sobre dels serveis mínims per responsabilitat i empatia amb el veïnat de Salt. Restem astorats en comprovar que s’ha interpretat per part de l’Ajuntament com d’una mostra de feblesa o debilitat. No han entès res.

Avui en assemblea hem decidit que a partir del proper dijous 6 de gener, ens limitarem a complir estrictament amb els serveis mínims decretats, i fem plenament responsables a L’Ajuntament i la multinacional FCC de l’actual situació de bloqueig.

Quan vulguin asseure’s i negociar, ja saben on trobar-nos.