CCOO de les Comarques Gironines s’adhereix al projecte de tren per la Costa Brava

CCOO ens adherim a la proposta de l’Associació pel Transport Públic, que a partir d’una comissió promotora ha endegat la proposta d’un tren tram per la Costa Brava.

CCOO estem fortament implicats en el canvi de model de mobilitat. L’excessiva dependència de l’ús del vehicle particular per arribar a la majoria dels centres de treball de la demarcació de Girona significa un munt de problemes. És un dels principals riscos de patir un accident laboral greu i també té importants impactes ambientals, com les emissions de gasos contaminants, el soroll vinculat al trànsit o la contribució al canvi climàtic dels vehicles de combustió. L’ocupació d’espai públic és un problema per als municipis, però també per a les empreses.

Un model de mobilitat més net, just i sostenible ha de partir de la implicació de les mateixes empreses en la planificació de l’accés de les persones treballadores a les seves instal·lacions. Des de CCOO proposem l’elaboració de plans de desplaçament, tal com regula la normativa catalana.

Un element fonamental per oferir alternatives al vehicle particular és el transport públic. La majoria de comarques de Girona no compten amb un servei pensat per a les persones que es desplacen diàriament, ja sigui per treballar, estudiar o un altre motiu.

L’ampliació del servei ferroviari pot convertir-se en una bona alternativa per a una part de la població per on passaria el tren. Però també pot ser un al·licient per a les persones que ens visitaran en el futur, i un element que pot contribuir a un model turístic més sostenible i respectuós amb l’entorn que l’actual. Així mateix, pot convertir-se en un projecte estratègic del nostre territori que permeti impulsar el canvi del nostre model econòmic.