Els principals sindicats reclamen al Govern ressituar a l'operador públic com a eix fonamental en el projecte de transformació del país

CCOO i UGT inicien mobilitzacions a Correos en defensa d'un Servei Postal Públic davant el desballestament al qual s'està portant a la major empresa pública del país


Foto
• Els sindicats inicien una primera fase de mobilitzacions que donarà principi a l'abril i conclourà al juny, i inclourà concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturs parcials i convocatòries de Vagues Generals.
• Els sindicats adverteixen d'un profund canvi de model que s'està produint en la companyia pública, deixant a un costat i afeblint de manera dràstica l'àmbit del servei postal universal per a centrar-se en un model logístic pur, obrint les portes a la seva futura privatització.
• Totes dues organitzacions han exigit al Govern que defineixi com més aviat millor el seu projecte de Servei Públic Postal per al nostre país i que ressituï a l'operador postal com a eix fonamental del projecte de recuperació, transformació i modernització del país.
• CCOO i UGT continuaran defensant, a través de la mobilització, un projecte de model postal públic, sostenible, eficaç, modern i eficient.

CCOO i UGT, amb un 70% de la representació en Correos, la major empresa pública del nostre país, després d'una reunió dels seus màxims òrgans, amb una participació de més de dos-cents delegats i delegades, han decidit iniciar un procés de mobilitzacions al llarg de tot l'Estat per a tractar de posar fre a l'intent de desballestament del model postal públic per part de la direcció de Correos. La primera fase de mobilitzacions començarà a l'abril, durarà fins al mes de juny i inclourà concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturs parcials i convocatòries de Vagues Generals.

Les polítiques implementades per la direcció de Correos amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, tenen un objectiu clar, denuncien CCOO i UGT, i no és un altre que tractar de demostrar que la part pública de la companyia no és rendible a través d'estratègies totalment tramposes: transvasaments d'activitat de la matriu a la filial Correos Express i externalització d'uns certs serveis rendibles per a la companyia; cedint, regalant o malvenent el patrimoni immobiliari històric de Correos -havent venut 19 edificis del mateix en els dos últims anys i tenint altres 88 en previsió de venda-; abocant a Correos a una previsió de pèrdues econòmiques de fins a -634 milions d'euros en 2023, segons va reconèixer la pròpia companyia en un informe, mentre la resta d'operadors europeus han demostrat un fort creixement econòmic a causa de la situació de la pandèmia i l'auge del comerç digital; retallant ocupació i empitjorant la seva qualitat (36% de temporalitat i 25% d'ocupació a temps parcial en general, i un 75% en la xarxa d'oficines); reduint la xarxa postal pública mitjançant el tancament de centres de treball, oficines i suprimint llocs de repartiment rural, minorant així la capacitat vertebradora i cohesionadora de Correos al llarg de tot el territori.
És escandalós, afirmen CCOO i UGT, que mentre els directius de cara a la societat es dediquen de manera injusta a enaltir la importància del rural i de la seva col·laboració amb l'Espanya buidada mitjançant campanyes tan controvertides com #orgullodelonuestro o #yomequedo, al mateix temps acaben amb milers de llocs de repartiment rural, havent de realitzar els treballadors/es quilòmetres de repartiment inassumibles, vulnerant el dret de la ciutadania a la recepció de correspondència i incomplint amb el recollit en la llei sobre la prestació de serveis postals, 5 dies a la setmana.

Els sindicats adverteixen que s'està produint un canvi de model clar en la companyia pública deixant a un costat i afeblint de manera dràstica l'àmbit del servei postal universal, per a centrar-se en un model logístic pur, obrint les portes a la seva futura privatització. La reducció del finançament públic a l'operador així ho demostra, asseguren els sindicats, lluny dels 220 milions acordats en la Comissió Mixta Foment amb CCOO i UGT en 2017, s'han aprovat 110 milions menys en els PGE-2021, i gairebé 100 milions menys en el futur Pla de Prestació del Servei Postal Universal. Amb aquestes tisorades a l'empresa pública més gran del país, és clar que no sols és la Direcció de l'empresa la que sosté el canvi de model, sinó que el Govern està avalant amb la seva callada per resposta el nou rumb de l'operador públic i injuriant la missió de Servei Públic que té encomanat.

Així les coses, les organitzacions sindicals exigiran a través de les mobilitzacions al Govern que, d'una vegada per sempre, defineixi quin és el seu projecte de Servei Públic Postal i que ressituï a l'operador postal com a eix fonamental del projecte de recuperació, transformació i modernització del país.

Les mobilitzacions es realitzaran al llarg de tot el país, de manera ascendent i sostinguda en el temps, respectant les restriccions sanitàries i els sindicats adverteixen que de no revertir-se les polítiques de la Direcció de l'empresa que encaminen a l'operador públic a una clara privatització, i de no arribar a una definició clara per part del Govern envers la major empresa pública i la seva inclusió en el projecte futur de modernització i transformació del país, CCOO i UGT continuaran defensant a través de la mobilització un projecte de model postal públic, sostenible, eficaç, modern i eficient.
31/03/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.