El Síndic de Greuges avala les demandes de CCOO

Concentració per exigir a l'Administració la publicació d'una nova llista provisional corregida de les adjudicacions que afecten tot el professorat de secundària que volia marxar al País Valencià


Foto
CCOO ha convocat el professorat afectat pels errors informàtics a concentrar-se el dilluns 15 de març a les 12 h a les portes del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona) per exigir a l’Administració la publicació d'una nova llista provisional corregida de les adjudicacions que afecten tot el professorat de secundària que volia marxar al País Valencià. Els concentrats farem entrega al director general del Professorat, el Sr. Ignasi Garcia Plata, d’un document amb les demandes que CCOO li fa, i que compta amb el suport de la totalitat del professorat afectat.

El passat 4 de març es van publicar la llista provisional de destinacions del concurs de trasllats de secundària, amb una errada informàtica general que ha deixat exclòs tot el professorat de secundària (240 docents) que participava des de Catalunya a les places del País Valencià. 

Tot i que l’error ha estat reconegut pel mateix Departament, aquest no ha considerat necessari corregir-lo ara. La solució que planteja el Departament  és que el professorat afectat presenti al·legacions fins al dia 18 de març i esperar la resolució definitiva, el mes de maig. CCOO considerem una greu irresponsabilitat, ja que els errors generats per l'Administració els acaba pagant el professorat afectat, amb el consegüent grau d’incertesa i angoixa que provoca aquesta situació.

Aquesta solució ha estat rebutjada per CCOO i  per la totalitat de persones afectades. També pel Síndic de Greuges. A partir de la queixa presentada per CCOO, el Síndic ha manifestat que la solució que planteja el Departament “no és correcta, ja que un cop publicada la resolució definitiva no és possible presentar ni una reclamació ni el desistiment, i, per tant, s'estaria obligant les persones afectades a formular un recurs administratiu i/o contenciós administratiu, amb el cost econòmic que aquesta darrera via suposaria.” (Vegeu al peu l'enllaç al comunicat del Síndic a CCOO.)

El Síndic demana al Departament que “amb la major celeritat doni les ordres oportunes per tal de salvaguardar els drets de les persones interessades participants en el concurs de trasllats d'àmbit estatal”, tal com CCOO expressava en la queixa presentada.

Amb aquest aval del Síndic a les demandes de CCOO i de tot el professorat de secundària afectat, els concentrats exigirem al Departament el compliment estricte i immediat del que el Síndic li demana, ja que cal “salvaguardar els drets de les persones participants” així com “garantir l'efectiva concurrència dels docents afectats i els principis d'igualtat i d'intercomunicabilitat”, tal com la mateixa Llei d’educació de Catalunya reconeix.

Exigim que s’actuï amb la màxima celeritat. Hi ha temps per implementar la solució proposada. Les 240 persones afectades no podem assumir el cost emocional ni les incerteses futures derivades només d’una actuació irresponsable de l'Administració. 

AGENDA: concentració, demà dilluns 15 de març a les 12 h a les portes del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona).

Documents relacionats

Escrit que el Síndic va enviar a CCOO, com a promotor de la queixa esmentada, amb les seves demandes al Departament d’Educació:
https://drive.google.com/file/d/1GeIMAShBfdzyLd9UWrEiyMOaGGxKSckj/view

Escrit que CCOO i la resta d’afectats presentem demà al director general del Professorat, el Sr. Ignasi Garcia Plata:
https://drive.google.com/file/d/1PozDCe2Qkn3pwJG0x6co8ir7bldosilv/view

15/03/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.