El Sector de Mossos de CCOO denuncia el Conseller d'Interior per un presumpte delicte contra la seguretat dels treballadors


FotoEl Sector de Mossos de CCOO ha interposat denuncia penal contra el responsable del Departament d'Interior, Miquel Sàmper, i contra el director general dels Mossos, Pere Ferrer, en la qual posa en coneixement de la justícia la conculcació constant de normatives de diferent rang que tenen la finalitat de protegir les treballadores i els treballadors públics que conformen el cos de Mossos d’Esquadra.
En concret, assenyalem:
• La inactivitat per part del conseller d'interior a l'hora d'abordar solucions en uns moments de perill
• El manteniment de part de les unitats d'ordre públic sense activar quan la resta d'operatius demanaven ajuda,
• La indefensió de les comissaries
• Manca de planificació en els operatius
• Manca de personal
• Manca de formació i mitjans per defensar-se,
• El resultat evident de més de 100 agents de baixa per ferides sofertes en servei.
En el decurs dels anys s'han posat en coneixement de l'administració les greus deficiències de seguretat per a les treballadores i els treballadors i per a les comissaries, tal i com consta en les actes del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CME. La conselleria d´interior, fins ara, no ha formulat cap actuació administrativa o mesura correctora.
Així mateix, les denúncies que hem fet fins ara en la via laboral i en la via administrativa no han tingut efecte i per això ens veiem impulsats a explorar la via penal en defensa de les nostres companyes i els nostres companys.


10/03/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.