Un any de pandèmia ha comportat un 30% d’augment de l’atur, un 43% en el cas de les persones joves

Els joves són els qui estan pagant amb més escreix el sotrac econòmic i l’augment de la desocupació

Davant aquest escenari CCOO reclama mesures urgents per recuperar el teixit productiu i l’ocupació

Catalunya se situa al mes de febrer amb 512.290 persones desocupades, evidenciant que lluny de revertir la situació, s’accentuen les conseqüències nefastes pel mercat de treball i l’economia resultants de la pandèmia que estem vivint. L’augment dels ERTOs tampoc és una dada tranquilitzadora, però sí són la fórmula que permet mitigar la destrucció d’ocupació. La situació actual obliga a posar l’accent en aquelles persones que s’havien quedat sense feina abans de l’inici de la pandèmia, ja que avui són població treballadora sense recursos que necessiten d’instruments de protecció social. Calen doncs polítiques efectives amb suficient dotació pressupostària per donar resposta a les persones treballadores i a les empreses i sectors d’activitat més castigats, així com polítiques d’ocupació que garanteixin l’accés a una ocupació o a una prestació dignes i el dret a una formació per poder reorientar les carreres professionals en sectors amb futur.

ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA
El mes de febrer de 2021 deixa una xifra de 512.290 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el que significa un increment interanual del 29,6% (117.076 aturats i aturades registrats més que fa un any). A Espanya són 4.008.789 les persones que romanen desocupades, amb un augment del 23,5%.

Respecte el mes anterior, l’atur registrat presenta un increment de 4.209 persones aturades (0,8% més). La població menor de 25 anys registra un increment de 12.602 joves sense feina (43%) respecte l’any anterior, i fa que a Catalunya hi hagi un total de 41.879 joves que cerquen feina sense èxit. Respecte el gener, l’atur juvenil ha crescut en un 1,8% i 750 joves sense feina més.

 

En aquest enllaç trobareu el comunicat sencer