En relació al concurs oposició del Personal Tècnic d'Educació Infantil

CCOO continua treballant per a la consolidació i estabilització de l'ocupació pública, contra la precarietat i per l'ampliació de les plantilles


FotoCCOO sempre hem estat en primera línia per defensar els drets i les condicions laborals del personal Tècnic d’Educació Infantil i Tècnic d’Integració Social. Una defensa que ha combinat la negociació i la pressió per incrementar el nombre d’aquest personal, i aconseguir la seva estabilització.

Ja a l’any 2005 vam signar en solitari l’acord que preveia la creació de la figura de Técnica d’Educació Infantil (amb l’objectiu final d’una TEI per cada aula de P3) i la figura de l’Integrador/a Social. Posteriorment el Comitè Intercentres de personal laboral va negociar la seva incorporació al VI Conveni Únic de personal laboral de la Generalitat de Catalunya.

El Govern de la Generalitat ha permès unes taxes de temporalitat brutals, no convocant oposicions en tot aquest temps. Des de CCOO hem insistit en la necessitat d’aquestes oposicions per tal de que les professionals que, dia a dia, demostren la seva vàlua puguin accedir a l’únic mecanisme legal que existeix per consolidar plaça.

Tant en el marc de l’EBEP i del VI Conveni Únic, com en reiterades sentencies judicials, ha quedat clara la impossibilitat d’estabilització al marge del mecanisme de concurs-oposició. Entenem el neguit d’algunes treballadores en una situació com la d’aquestes oposicions, però hem de lamentar que algunes forces sindicals i bufets d’advocats vulguin generar il·lusions que només poden derivar en frustració.

CONCURS OPOSICIÓ DE TEEI
 
Des del 2010 els pressupostos del Govern, pel que fa a la convocatòria d’ofertes públiques han estat molt restrictius, prohibint fins i tot la seva convocatòria i han possibilitat unes expectatives irreals de continuïtat en els llocs de treball per a les professionals d’aquests col·lectius.
Amb data de tres de juliol de 2020, el Departament d’ Educació  ha fet pública la convocatòria del procés selectiu de nou accés, mitjançant el sistema de concurs oposició, per cobrir 756 places en règim de personal laboral fix de tècnic/a especialista en educació infantil. La convocatòria inclou 380 places atès l’Acord GOV/48/2017, de 18 d’abril, pel qual s’aprova l’oferta parcial d’ocupació pública de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2017, (OP17), i 376 places atès l’Acord GOV/156/2018, de 20 de setembre, pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública parcial per a l’estabilització i la consolidació de l’ocupació temporal del personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2017 (PESCO). 
CCOO hem treballat perquè tot aquest procés d’oposició reculli principis com l’objectivitat, transparència i rapidesa en la correcció de les proves.
Hem aconseguit assolir bona part dels objectius proposats que quedan reflectits en les bases de la Resolució d’aquesta convocatoria.
Destaquem:
• Pel que fa a la fase oposició tindrà un valor del 35 punts i la de concurs, 65.
• Es preveu una sola prova avaluable composta de dos exercicis sumatoris:
• Bateria de preguntes tipus test que aglutinin conceptes del temari General i Específic.
• Preguntes concretes sobre un supòsit pràctic amb respostes breus sobre aspectes intrínsecs a les tasques que realitzen habitualment aquestes professionals en l’exercici de les seves funcions.
• Hem aconseguit posar en valor l’experiència en el desenvolupament de funcions idèntiques a les de la categoria professional del lloc de treball a proveir en el Departament.
• Hem garantit els drets de les dones embarassades i mares en període d’alletament.

Així mateix el Departament publicarà materials de consulta per a la preparació de les proves i un model orientatiu de supòsit pràctic.

Aquestes convocatòries són un pas per assolir el 8% de temporalitat acordat, ja que actualment estem al 99% de temporalitat en aquestes categories. Així i tot és molt insuficient per cobrir totes les necessitats dels centres, per això treballem perquè en la nova gestió pressupostària es contempli la consolidació de les 415 places “COVID” creades arrel de la pandemia.CCOO volem la revisió i actualització de les funcions de les TEEI.

CCOO CONTINUEM TREBALLANT PER A LA CONSOLIDACIÓ I ESTABILITZACIÓ DE L’OCUPACIÓ PÚBLICA, CONTRA LA PRECARIETAT I PER L’AMPLIACIÓ DE LES PLANTILLES
La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre abús o frau en la contractació en l’àmbit de les administracions públiques no aporta diferències substancials respecte d’altres sentències precedents Pel que fa al sistema d’accés a la Funció Pública.CCOO instem que es posin en marxa mecanismes per evitar l’abús en la contractació.

Volem reiterar el nostre compromís amb l’estabilitat del personal interí i temporal, sempre atenent a les vies legalment establertes per a no frustrar el que ha de ser el mecanisme que acabi d’una vegada per sempre amb aquesta situació de precarietat.

CCOO també instem al Govern a tirar endavant els plans d’ocupació necessaris per a recuperar l’ocupació pública perduda i reforçar els serveis públics, que s’estan veient, ara més que mai, imprescindibles per a garantir els drets a la ciutadania.

La situació d’emergència sanitària està afectant a molts àmbits laborals i, entre ells, la realització de les oposicions ja previstes.El Departament manifesta que,segueix treballant per fer-les possible.
 
Per CCOO no és temps de distreure’s sinó d’insistir en la necessitat de fer servir tota la normativa vigent per aconseguir l’estabilització de les places aprovades.

17/02/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.