CCOO exigeix més agilitat a Robert Bosch i a la Generalitat en el procés de reindustrialització de la planta de Castellet

CCOO exigeix a la direcció de Robert Bosch i a la Generalitat de Catalunya una major celeritat i agilitat en el procés de reindustrialització de la planta de Castellet, fruit de l’acord signat el passat 22 d’octubre de 2020.

Aquest acord establia el tancament de la planta de Castellet i el cessament de l’activitat industrial de Robert Bosch el novembre de 2021. Així mateix, recollia també la creació d’una mesa de reindustrialització integrada per la Generalitat de Catalunya, la direcció de Robert Bosch i la representació de la plantilla, que tenia com a objectiu principal trobar el millor projecte industrial per garantir l’ocupació existent a Robert Bosch. Des que es va constituir aquesta mesa només s’han exposat línies molt generals de diferents projectes, sense cap mena de concreció.

CCOO manifesta la seva preocupació davant la descoordinació i la manca d’avenços evident, i sobretot per l’escàs interès demostrat per la direcció de Robert Bosch per trobar solucions, a la qual cosa es va comprometre en l’acord signat el passat mes d’octubre.

Davant d’aquesta situació, CCOO considera que és urgent fixar un termini perquè l’empresa posi a disposició de les parts de la mesa de reindustrialització el quadern de venda per estudiar els possibles inversors interessats a quedar-se la planta de Castellet, amb la idea de mantenir l’ocupació existent actualment.

Així mateix, CCOO demana a la Generalitat de Catalunya una major implicació en aquest procés i que entengui que no només es tracta de Robert Bosch, sinó també de tota l’ocupació indirecta afectada per aquest tancament, que suposa un cop dur per al teixit industrial del Penedès.

CCOO no descarta en cap cas plantejar noves accions per exigir a la multinacional compromisos concrets amb l’ocupació de Robert Bosch, en la línia d’allò acordat en el marc de l’ERO.