CCOO i UGT reclamen a la Generalitat de Catalunya incloure al calendari de vacunació la plantilla de Correus en tractar-se de personal essencial amb una alta exposició


Foto
• Atesa la naturalesa de la seva activitat, la plantilla té el risc de transformar-se en un focus de propagació entre la població.
• Durant el confinament van ser considerats personal essencial.
• La campanya electoral a Catalunya no ha fet més que augmentar el risc d’exposició; la Generalitat encara està a temps de reconèixer el seu paper clau a les eleccions.

CCOO i UGT, sindicats majoritaris a Correus, han realitzat una petició a la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè inclogui el personal de Correus dintre del personal essencial que s'ha de vacunar. En la línia del que ha fet amb altres col·lectius també considerats essencials com són policies, bombers, serveis d’emergència o, més endavant, el professorat.
UGT i CCOO són conscients que el personal de Correus no depèn de manera directa de la Generalitat, i per tant pot quedar fora de l’àmbit directe de la Conselleria de Sanitat, però també consideren que aquesta té molt per dir quant a prioritzar aquest col·lectiu dintre del calendari de vacunació establert, establint les converses i la coordinació necessàries amb la direcció de Correus.
El Reial decret llei 13/2020, de 29 de març, establia i definia com a essencial les funcions de l’operador designat per l’Estat per la prestació del servei postal universal, és a dir el servei públic proporcionat per Correus. Els treballadors i treballadores de Correus no només presten un servei essencial a la societat catalana, sinó que també són un col·lectiu de risc davant de la COVID-19 a causa de la naturalesa de la seva activitat laboral. No en va s’ha transformat en el segon en nombre d’afectats, que està en constant contacte amb la ciutadania, cosa que es pot transformar en un important focus de propagació.
Per aquest motiu ambdós sindicats reivindiquen constantment la necessitat de mesures preventives i organitzatives addicionals per protegir la plantilla davant de la COVID-19, i addicionalment protegir la ciutadania d’un possible focus. Una reivindicació intensificada aquests dies amb motiu de les eleccions a Catalunya i de l’augment del risc per exposició pel vot per correu, per l’entrega d'aquest a les meses i per la recollida de la documentació electoral en finalitzar la jornada de votació.

09/02/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.