Els Mossos d’Esquadra treballen sense roba adequada en plena onada de fred

Durant el tancament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès

Les restriccions COVID anunciades pel Govern de la Generalitat, estan obligant al Departament d’interior a intensificar les mesures per tal de protegir la població. Però falta personal en totes les destinacions, falten vehicles, falten mitjans tècnics per treballar i, ara, també manca roba.

El problema deriva, sobretot, d’una falta de personal crònica. Per això s’han enviat agents que encara no han acabat el curs d’especialista de trànsit a fer els controls, la qual cosa significa que els envien sense la roba que han de tenir, però també sense els coneixements de trànsit adequats, amb el perill per la seva integritat i, com a conseqüència, sense garanties per a la ciutadania. Els agents no gosen oposar-s’hi per por de no aprovar les pràctiques. També hi ha agents d’ARRO i de BRIMO destinats als controls. Aquesta especialitat no té peça d’abric assignada, i per això treballen sense jaqueta. Els agents de seguretat ciutadana tenen com a únic resguard vehicles molt vells que no suporten que el motor estigui tot el dia engegat amb la calefacció posada. Per si no fos prou, sovint aguanten aquestes temperatures amb pantalons d’estiu, ja que no hi ha diners per la seva reposició i per tant han d’aguantar amb el que tenen.

Ja comença a haver-hi un veritable intercanvi de roba usada entre agents del cos. Fins i tot hi ha companys disposats a comprar a altres la roba usada per tal de tenir roba de recanvi i poder treballar. Sovint, sota els uniformes hi ha capes i capes de roba tèrmica que els agents han de comprar pel seu compte: guants, barrets de llana, bufs, mitjons o qualsevol altre peça de roba per tal de no acabar malalts mentre realitzen les seves funcions.

CCOO ja va denunciar aquesta situació al Departament d’Interior, que es va comprometre per escrit que es licitaria la compra de jaquetes, però la realitat és que no s’han contemplat a les noves compres de material per a 2021.

Ara, el sector de Mossos d’Esquadra de CCOO ho denuncia públicament perquè el govern de la Generalitat compleixi els seus compromisos i disposi les inversions necessàries per garantir les condicions de treball dels agents i la seguretat de la ciutadania.