Un acord que garanteix els drets de les persones que treballen al sector

Signat el Conveni del metall de Barcelona 2020-2021


Foto Aquest matí, els sindicats CCOO d’Indústria i UGT-FICA de Catalunya i la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) han signat el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2020 i 2021, en els termes del principi d’acord assolit el passat 25 de novembre. Es tracta d’un acord que garanteix l’estabilitat del sector en un moment d’incertesa derivada de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19.

Aquest any, la negociació col·lectiva dels convenis sectorials s’ha vist plenament marcada per la situació de crisi i incertesa derivada de la pandèmia de coronavirus. En aquest escenari, i fent un exercici de responsabilitat per garantir l’estabilitat de les empreses i de les persones que treballen al sector, la patronal UPM i els sindicats CCOO i UGT van arribar a un acord sobre el Conveni del metall de la província de Barcelona, que han signat definitivament aquest matí.

Es tracta d’un acord molt important, tant per a les empreses com pel nombre de persones a les quals dona cobertura (més de 168.000), com pel fet que serveix de referència per a d’altres sectors. A més, amb aquest conveni es pretén garantir la competitivitat de les empreses, així com els drets de les treballadores i treballadors del sector en un moment especialment difícil.

En matèria econòmica, el conveni signat estableix per al 2020 les mateixes taules salarials del 2019, però preveu que es meritarà un pagament únic per a cada grup professional durant el mes de desembre del 2020 que resultarà d’aplicar un increment del 0,8 % a la columna número 3 de l’annex 1 de les taules del 2019. Per a l’any 2021, el conveni preveu un increment salarial del 2 % sobre les taules i annexos salarials del 2019 en tots els conceptes salarials (corresponent al 0,8 % per a l’any 2020 i l’1,2 % per a l’any 2021). També s’ha acordat que no hi haurà ni compensació ni absorció dels increments salarials.

Es manté la jornada laboral en 1.750 hores i per al 2021 es prorroga la clàusula addicional 2a, que estableix 8 hores de lliure disposició. El conveni signat també esgrimeix durant el 2021 la creació de comissions de treball sobre plans industrials, manteniment i garantia de l’ocupació, teletreball, desconnexió digital i registre de jornada.

23/12/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.