La UB denunciada davant d'Inspecció de Treball per no disposar d'una Pla d'igualtat d'acord amb la normativa vigent


El passat divendres 13 novembre del 2020 es va interposar una denúncia a Inspecció del treball per l’incompliment de la llei per la igualtat efectiva entre dones i homes.

Aquesta denúncia ha estat presentada després de ser aprovada pels quatre òrgans unitaris de representació del personal de la Universitat de Barcelona (Comitè d’Empresa del Personal d’Administració i Serveis, Junta del Personal d’Administració i Serveis, Comitè d’Empresa del Personal Docent i Investigador, i Junta del Personal Docent i Investigador) i pels sindicats CCOO, CGT i CSC.

El motiu de la denúncia és que la representació de la part social de la Universitat de Barcelona ha demanat en reiterades ocasions que el Pla d’igualtat s'ha de realitzar, conforme a la normativa, amb la constitució d'una comissió negociadora i la negociació de tots els aspectes recollits a l’article 49 de la llei 6/2019

Finalment, no s’ha constituït la comissió negociadora, i en conseqüència entenem que la Universitat de Barcelona no té un Pla d'Igualtat tal com estableix la normativa vigent.


25/11/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.