CCOO condemna les formes de protesta violenta infiltrades enmig de manifestacions legítimes i pacífiques


Foto La pandèmia que ens està afectant com a ciutadanes i ciutadans fa obligatòries mesures urgents i dràstiques de restriccions per redreçar la situació epidemiològica.

Una part de la població qüestiona les mesures, bé sigui perquè se'n sent perjudicada econòmicament o bé per la seva discrepància política, i així ho manifesta mitjançant diverses protestes pacífiques i legítimes als carrers.

Malauradament algunes manifestacions han estat aprofitades per persones vinculades a l'extrema dreta o per grups d'activitat delinqüencial i han derivat en actituds provocadores i violentes. CCOO condemna aquestes formes de protesta violenta, que posen en perill la cohesió social, i denuncia la manipulació que en volen fer determinats grupuscles, presumiblement organitzats des del negacionisme i l'extrema dreta, en el pitjor moment de la segona onada de la pandèmia.

CCOO defensa la discrepància pacífica i responsable, amb mesures de protecció de la salut de les persones que hi participen. És així com hem organitzat totes les protestes des de l'estat d'alarma del mes de març. És possible exercir el conflicte social sense posar en risc la salut ni perjudicar terceres persones.

CCOO insisteix al Govern de la Generalitat de Catalunya que cal el consens previ en el marc de la concertació social per a la protecció de la salut i l'economia, cosa que augmentaria el compromís social i en milloraria el nivell d'adequació. Lamentem que el Govern es limiti a comunicar als agents socials les seves decisions. La construcció col·lectiva de solucions és el camí més eficient, i els agents socials així ho estem demostrant.02/11/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.