Resolució conjunta al Consell de Relacions Laborals (CRL) per reforçar l'obligatorietat de les empreses de realitzar treball a distància o teletreball per limitar la mobilitat de persones treballadores

CCOO de Catalunya ha apostat per pactar l'obligatorietat del treball a distància o teletreball, per evitar d'altres mesures que puguin impactar negativament en el teixit econòmic i en l'ocupació de les persones treballadores


Davant les actuals dades epidemiològiques i atenent les resolucions de les autoritats sanitàries, l’Administració de la Generalitat i CCOO, UGT, FOMENT i PIMEC, en el marc del Consell de Relacions Laborals (CRL) van aprovat ahir a la tarda, en el decurs d’una reunió telemàtica, una declaració que recorda a les empreses i a les persones treballadores la prioritat de fer teletreball amb l’objectiu de limitar la mobilitat de les persones per tractar de frenar el ritme de contagis per COVID-19, d’acord amb les resolucions de les autoritats sanitàries.

Durant els mesos de març i abril, fonamentalment, la restricció de la mobilitat i el confinament domiciliari van demostrar la seva capacitat potencial de reduir la probabilitat d’exposició i contagi per COVID-19, i opcions com el treball a distància i teletreball o diferents alternatives de flexibilitat empresarial, al mateix temps, van minimitzat l’impacte negatiu sobre el teixit empresarial i l’ocupació.

Des de llavors, el 23 de setembre del 2020 es va publicar al BOE el Reial decret llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distància, on el treball a distància és entès com a treball que es fa fora dels establiments i dels centres habituals de l’empresa.

Aquesta mateixa norma, però, a la seva disposició transitòria tercera, estableix que al treball a distància implantat excepcionalment en aplicació de l’article 5 del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, o com a conseqüència de les mesures de contenció sanitària derivades de la COVID-19, i mentre aquestes es mantinguin, li segueix sent aplicable la normativa laboral ordinària i que, en tot cas, les empreses estan obligades a dotar dels mitjans, els equips, les eines i els consumibles que exigeix el desenvolupament del treball a distància, així com al manteniment que sigui necessari, i que, si s’escau, la negociació col·lectiva ha d’establir la forma de compensació de les despeses derivades per a la persona treballadora d’aquesta forma de treball a distància, si n’hi ha i no han estat ja compensades.

La Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya preveu, entre altres qüestions, la necessitat de promoure les mesures organitzatives i tècniques que permetin limitar al màxim la mobilitat de persones treballadores de forma obligatòria, prioritzant el treball a distància i el teletreball.

En aquest context, des de CCOO de Catalunya i com a mesures alternatives a d’altres que puguin impactar en el teixit econòmic del país i incrementar l’afectació a l’ocupació i als treballadors i les treballadores, hem fet una aposta per pactar de forma clara en aquesta declaració, conjuntament amb la resta d’agents socials:
- Que les empreses resten en l’obligació a limitar la mobilitat de les persones treballadores adoptant sistemes de treball a distància i teletreball, així com reunions telemàtiques, d’acord amb les mesures decretades per l’autoritat sanitària, durant el període de vigència d’aquestes, tot recordant que només quan pel tipus d’activitat el treball presencial és imprescindible es permet la mobilitat.
- Que les empreses que no puguin realitzar el treball a distància o teletreball, en aquesta situació excepcional, hauran de facilitar un document justificatiu a les persones treballadores de la necessitat de realitzar els desplaçaments per anar o tornar del centre de treball, o bé, alternativament, disposar del “Certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19”.
- Que en aquells casos en què el treball a distància no és possible, s’han d’implantar altres mesures com horaris d’entrada i sortida esglaonats, flexibilitat horària, o similars, per tal que s’evitin les hores punta del transport públic.
- Que també es proposa adoptar, preferentment i temporalment, mesures de flexibilitat interna negociades entre l’empresa i la representació legal o sindical de les persones treballadores en un context d’equilibri entre les necessitats empresarials i les necessitats de les persones treballadores i que possibilitin adaptar les necessitats particulars de la situació.
- Que quan el treball sigui presencial, s’ha de garantir la distància de seguretat interpersonal mínima. I quan això no sigui possible, han de proporcionar-se a les persones treballadores els equips de protecció adequats al nivell del risc. Que cal adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades, així com garantir la ventilació dels espais i edificis, d’acord amb els protocols que estableixin en cada cas les autoritats sanitàries i que cal posar a disposició de les persones treballadores aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, per a la neteja de mans.

Reclamem al Govern els mitjans d’Inspecció de Treball i de salut pública, i la seva coordinació perquè, en cas d’incompliment i/o denúncia per part dels treballadors i treballadores, puguin actuar i protegir la seva salut.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 d’octubre de 2020

 

Feu clic per veure la "Declaració en matèria de mobilitat i treball a distancia i teletreball en el context del coronavirus SARS-CoV-2" de la reunió del Consell de Relacions Laborals del dilluns 26 d'octubre de 2020.


27/10/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.