CCOO exigeix la nul·litat de l’ERO d’Acciona

El sindicat demana garanties d’ocupació i de reindustrialització per als més de 500 treballadors i treballadores

La direcció de Nissan ha informat avui les seccions sindicals de la seva decisió d’ocupar amb personal propi els llocs de treball que fins al passat mes de juliol ocupaven els companys i companyes d’Acciona a les plantes de Nissan de la Zona Franca i de Sant Andreu de la Barca.

Amb aquesta decisió, la direcció de Nissan demostra la seva connivència amb la direcció d’Acciona per facilitar l’acomiadament dels 500 treballadors i treballadores de l’empresa auxiliar que operaven a les instal·lacions de Nissan, i intentar impedir la seva participació en el procés de reindustrialització que està en marxa.

CCOO defensa la garantia d’ocupació i de reindustrialització de totes les persones que treballen a les empreses afectades pel tancament de Nissan, i ho seguirem fent en tots els àmbits i davant de totes les institucions, ferms amb el nostre compromís amb l’ocupació i la indústria.

Per aquesta raó, CCOO, junt amb UGT i CGT, hem presentat una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la nul·litat de l’ERO d’Acciona, que va finalitzar sense acord.

Així mateix, CCOO sol·licitarà a la Comissió de Reindustrialització de Nissan que es doni cobertura als treballadors i treballadores d’Acciona en el marc d’aquest procés de reindustrialització, ja que la demanda judicial presentada al TSJC fa que els acomiadaments en el marc de l’ERO no siguin ferms i, per tant, se’ls ha de considerar treballadors/es afectats per aquest procés de reindustrialització.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 d’octubre de 2020