Signat el Conveni d’estalvi, primer acord sectorial que regula el teletreball

L’acord, amb vigència fins al 31 de desembre del 2023, regula el treball a distància partint del reial decret llei recentment promulgat i millora les condicions que s’hi exposen. A més, el conveni regula la desconnexió digital per a tot el sector i millora condicions de treball com la jornada anual o els permisos retribuïts.

La signatura del Conveni col·lectiu de caixes d’estalvi suposa la formalització del preacord subscrit el passat 28 de juliol entre la patronal (CECA) i els sindicats (CCOO, FINE i UGT). El text inclou millores salarials, una reducció de la jornada anual o millores dels permisos retribuïts, entre altres coses. Però el més nou de l’acord és la regulació del teletreball i de la desconnexió digital.

S’incorporen tots els aspectes previstos pel Reial decret llei de treball a distància,  ies concreten qüestions com la dotació d’equips o l’assumpció de despeses per part de les empreses. A més, també es concreten les compensacions per a persones que teletreballen per sota del 30 % de la seva jornada i per a totes aquelles persones que teletreballen a causa d’algun tipus d’emergència com la pandèmia de la COVID-19.

D’altra banda, es regula la desconnexió digital, reconeixent als treballadors i treballadores el dret a desconnectar un cop finalitzada la seva jornada i establint una franja de desconnexió obligatòria entre les 19 i les 8 hores, entre altres coses.

La signatura d’aquest conveni compleix amb els objectius bàsics que CCOO es va marcar a l’inici de les negociacions: comptar amb un conveni col·lectiu, millorar les condicions laborals de les plantilles del sector de l’estalvi i regular el teletreball i la desconnexió digital.