Accés d'agents de les policies autonòmiques a la Policia Nacional

CCOO demana al Ministeri d'Interior el reglament de la "llei passarel·la" a totes les policies autonòmiques


Representants del Sector de Mossos d’Esquadra de CCOO de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) i del Sindicat Unificat de Policia Nacional (SUP) a Catalunya es van reunir ahir a Barcelona per abordar l’actual situació del que es coneix com a “llei passarel·la” entre agents dels dos cossos policials entre si de manera recíproca.

La cita s’emmarca dins de la campanya que, a escala estatal, s’ha posat en marxa per part de l’Àmbit de la Seguretat Pública de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO. És una campanya que pretén donar veu als i les agents dels diferents cossos de policia autonòmica (Mossos d’Esquadra, Policia Foral, Ertzaintza i Cos General de Canàries) que demanen la possibilitat de poder formar part del Cos Nacional de Policia; possibilitat que està recollida en la disposició addicional quarta de la Llei orgànica 9/2015, de 28 de juliol, de règim de personal de la Policia Nacional, i que, a dia d’avui, segueix sense reglamentar.

D’altra banda, i atenent criteris de reciprocitat, ambdues representacions sindicals han coincidit en la necessitat d’establir la mateixa possibilitat que està recollida per als cossos autonòmics, i que es materialitzi també per als i les membres de la Policia Nacional que desitgin ingressar en aquests cossos.

En aquest sentit, tant CCOO com el SUP han apel·lat a les seves respectives directives nacionals al fet que facin el mateix i estableixin una posició comuna en la defensa d’un dret que serà ben rebut pels funcionaris i les funcionàries policials d’àmbit autonòmic i nacional.

Els dos sindicats han recordat que ja han passat cinc anys des de l’aprovació de la norma sense que aquesta s’hagi desenvolupat, i per això han demanat a l’Executiu de Pedro Sánchez, i més concretament, al Ministeri de Fernando Grande-Marlaska, que facin els passos necessaris i, amb potestat reglamentària, que duguin a terme el desenvolupament sobre el reglament que faci realitat la norma, per així esmenar aquesta deficiència al més aviat possible, garantint un dret fonamental d’aquests empleats i empleades públics.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de setembre de 2020
29/09/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.