L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval Carilllo, dimiteix després de la denúncia d'una treballadora

CCOO i el Comitè d'Empresa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt donen suport i acompanyament a la dona que ha denunciat una situació d'assetjament sexual


Des del Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la Secció Sindical de CCOO, primer de tot, volem reconèixer el coratge i l‘empoderament de la dona que s’ha decidit a denunciar una situació d’assetjament sexual. És des de la força de cadascuna de les dones i la força col·lectiva com millor podem fer front a la violència masclista en el conjunt dels espais de les relacions socials, també el laboral.

El Comitè i la Secció Sindical de CCOO hem acompanyat la dona afectada i ens hem implicat en l'obertura del protocol intern d’assetjament sexual establert a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, vetllant perquè la integritat i els drets de la persona afectada siguin garantits en tot el procés.

Volem deixar palesa la nostra preocupació pels fets denunciats i que el comitè actua en representació dels treballador i treballadores municipals, essent una entitat totalment desvinculada de qualsevol partit polític i estratègia política.

La darrera enquesta catalana sobre violències masclistes, realitzada el 2016, assenyala que al voltant d’unes 23.000 dones a l’any pateixen assetjament sexual a la feina; una realitat dura de la violència masclista a la feina, que malauradament no es visibilitza en la majoria de casos.

Manifestem amb contundència l’objectiu de tolerància zero davant les situacions d’assetjament, i que el conjunt dels espais de relació laboral estiguin basats en el respecte i la llibertat. Per això, cal impulsar accions de prevenció i contundència davant denúncies concretes d’assetjament sexual i per raó de sexe.

Davant d’aquesta situació, CCOO i el comitè d’empresa proposem a l’Ajuntament que posi en marxa una acció de sensibilització, informació i formació davant l’assetjament sexual. A més, exigim que el futur equip de govern faci de manera immediata una declaració de compromís de tolerància zero davant l’assetjament.

Tanmateix, manifestem que donarem suport a totes les dones que prenguin la decisió de denunciar situacions d’assetjaments sexuals o per raó de sexe, ja sigui en l’àmbit intern de l’empresa o en els àmbits externs.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de setembre de 2020
21/09/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.