Manca d'uniformes nets

CCOO denuncia l'Hospital Benito Menni a la Inspecció de Treball en incomplir reiteradament les seves obligacions mentre la plantilla continua fent un sobreesforç encomiable


Segons informa CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, la direcció de l’Hospital Benito Menni CASM (Complex Assistencial en Salut Mental), del sector de l’atenció sanitària a persones amb malalties mentals, prescindeix i segueix sense valorar l’important sobreesforç que està fent el conjunt de la plantilla. Aquesta garanteix la qualitat i continua fent les seves tasques assistencials, com mereixen els usuaris i usuàries, fins i tot van realitzar torns esgotadors de 12 hores i no precisament en òptimes condicions.

L’empresa continua incomplint, reiteradament, les seves obligacions i responsabilitats fent impossible la via del diàleg i la transparència. CCOO hem denunciat la falta d’EPIs, l’incompliment de les recomanacions de les guies oficials per a professionals sanitaris davant la COVID-19, el pagament de les hores extres per sota del preu de l’hora de jornada ordinària, l’encotillament i condicionament que imposa unilateralment en el gaudi de les vacances de la plantilla i també denunciem que han negat a la plantilla diverses donacions d’aliments que havia gestionat el sindicat en aquest context tan difícil, i que havia permès la col·laboració de diferents empreses i marques de rellevància.

Aquesta setmana, l’empresa ha tornat a generar més tensió en incomplir les seves responsabilitats al no proporcionar suficients uniformes nets al personal de la Unitat Polivalent de l’Hospitalet, al·legant que tots els disponibles estan en el circuit de l’Hospital de Sant Boi.

La Secció Sindical de CCOO va advertir el 29 de maig d’aquesta circumstància il•legal, que ve de llarg i que el personal s’estava rentant la roba de treball a casa, amb el consegüent augment de riscos biològics i de contagi. L’empresa segueix sense solucionar el problema, incomplint l’article 39 del Conveni i el punt 3d dels butlletins de procediment respecte a mesures de protecció específica: “Accés a unitats netes hospitalàries: personal sanitari amb pijama i/o bata (canvi diari mitjançant targeta identificativa), resta de personal amb mico o equip de treball” i per això ens veiem obligats a portar aquesta situació a l’autoritat laboral.

CCOO lamenta la falta de sensibilitat, respecte i interlocució normalitzada amb la representació legal dels treballadors d’una visió empresarial autoritària que no valora el sobreesforç, implicació i treball extenuant que han realitzat i continuen realitzant els seus professionals.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de juny de 2020
22/06/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.