Sentència per la qual el jutge dictamina que la policia portuària del Port de Barcelona és l'única competent per fer la tasca de control i vigilància

CCOO guanya el judici a l'autoritat portuària de Barcelona contra la privatització de l'accés número 5 del Moll de Pescadors


Un jutge ha donat la raó a CCOO i ha declarat contrària a dret la decisió unilateral de l’autoritat portuària de Barcelona de privatitzar l’accés número 5 del Moll de Pescadors del Port de Barcelona. A més, relata amb detall tots els incompliments que va realitzar l’autoritat portuària quan va cedir a una empresa de vigilància privada el servei propi de la policia portuària, com ara la disposició final segona del conveni col·lectiu que estableix que les administracions públiques es comprometen a mantenir els serveis que presten en règim directe, i l’acord d’empresa de manteniment del servei per la policia portuària fins a la reclassificació del Moll de Pescadors com a zona pública.

D’altra banda, el jutge titlla l’argumentació de l’autoritat portuària d’artificial i incoherent, ja que intenta treure importància al control i vigilància que es realitza en aquest accés, i per al·legar que els contractes van finalitzar i no hi havia més possibilitat de contractació.

CCOO recorda que ja va denunciar l’autoritat portuària el 2015, quan, aprofitant l’automatització d’uns altres accessos del port, va encomanar a la mateixa empresa de vigilància el servei de control d’accés al Moll de Pescadors: en aquell moment es va arribar a un acord de consolidació d’ocupació que va fer augmentar la plantilla fixa en 5 contractes més d’obra i servei.

Ara, novament, CCOO aconsegueix que un jutge estimi íntegrament la seva demanda i condemni l’autoritat portuària a assumir obligatòriament amb personal propi de la plantilla de la policia portuària el servei de vigilància i control d’accés del número 5 del Moll de Pescadors.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 de juny de 2020
11/06/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.