Proposta d'entitats del sector del lleure i l'educació comunitària al Govern de la Generalitat

Necessitat urgent d'un acord nacional per a l'educació en el lleure i comunitària i d'un pla de xoc per garantir les activitats d'estiu 2020 per a tothom


Una aliança de sindicats, federacions d’associacions de famílies d’alumnes (AFA) i de renovació pedagògica, entitats i organitzacions del sector del lleure, l’esport i la cultura, patronals, col·legis i associacions professionals vam mantenir reunió divendres 5 de juny a la tarda amb la consellera de la Presidència, la Sra. Meritxell Budó, i altres representants de diferents departaments del Govern.

A la reunió es va traslladar la urgència d’abordar la situació de la campanya d’estiu i del proper curs des de l’imprescindible consens de tota la comunitat educativa. En concret es va reivindicar la posada en marxa d’una taula per consensuar un acord nacional per a l’educació en el lleure i comunitària.

Aquest acord ha de preveure un pla de xoc per a un estiu 2020 on tots els infants, el jovent i els adolescents puguin gaudir d’activitats socials, educatives, culturals, esportives, i plans d’educació comunitària, i que tingui continuïtat el curs 2020-2021, un curs de disseny extraordinari i que cal endegar des del més ampli consens.

El grup promotor valora positivament la reunió, encara que es va convocar amb massa retard, i exigeix:
- L’actuació coordinada dels departaments de la Generalitat implicats (Treball, Afers Socials i Famílies, Educació, Salut…) amb les administracions locals.
- Posada en marxa de l’espai de consens, on participin tots els agents promotors de la iniciativa amb la perspectiva de continuïtat en la imprescindible Taula Nacional per a l’Educació en el Lleure i Comunitària.
- Agilitat; el curs acaba i hem d’afrontar ja un estiu 2020 on tots infants, adolescents i joves puguin accedir a les activitats socials, culturals, educatives i esportives en clau d’inclusió, d’equitat i d’igualtat d’oportunitats.
- Una potent campanya institucional per difondre les activitats, donant suport a les iniciatives i promovent la confiança de les famílies i la participació dels infants, adolescents i joves.
- Un finançament amb ajuts públics que faci possible l’accessibilitat per part de tothom, especialment per a les famílies i infants/joves en situació de més vulnerabilitat social.

Els representants de l’Administració van explicar durant la reunió que, en la seva opinió, el Govern ja ha posat en marxa iniciatives per atendre totes les demandes realitzades. Tot i reconeixent l’existència d’aquestes actuacions, el grup promotor considera que cal dotar-les de més recursos econòmics, de més intensitat en l’aplicació de mesures, i de major agilitat a l’hora de fer-les efectives. No podem esperar més. Cal tirar endavant ja.

El grup promotor de la proposta el componen:
ACCAC, Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya
AcPpJ, Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut
ACELLEC, Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura
Associació de Mestres Rosa Sensat
CCOO de Catalunya
CDL, Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
CEESC, Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya
FAPAC, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya
FAPAES, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya
FMRP, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya
Fundesplai
La Confederació Tercer Sector Social de Catalunya
PINCAT, Plataforma d’Infància de Catalunya
Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya
UGT de Catalunya

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 9 de juny de 2020
09/06/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.