Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no subrogarà a les persones treballadores d'un servei externalitzat i facilitarà acomiadaments


L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va contractar fa més d’una dècada a l’empresa de serveis Barna Porters. Aquesta empresa va ser contractada per a gestionar els següents serveis: consergeria-recepció i atenció de centraleta telefònica de la Casa Consistorial, de la Casa Olivella i de l’edifici Neàpolis. També el servei d’auxiliar d’instal·lacions esportives de cap de setmana de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Dels tres partits polítics que conformen l’actual Govern municipal (ERC, Capgirem Vilanova-CUP i JuntsXCAT), n’hi ha dos que quan estaven a l’oposició (ERC i CUP) havien manifestat públicament tant en seu plenària com davant dels mitjans de comunicació locals i comarcals la seva voluntat de municipalitzar i/o internalitzar entre d’altres serveis municipals, els de consergeria-recepció i atenció de centraleta telefònica de l’edifici consistorial i de la Casa Olivella i subrogar-ne el personal.

En el ple municipal del 17 de febrer de 2020 la secció sindical de CCOO van alertar, a través de la revista que lliurem personalment a tots els regidors i regidores dels grups polítics municipals del Ple i que posteriorment enviem a tot el personal municipal per correu electrònic, que si no es resolia de forma immediata la situació de les treballadores i treballadors d’aquests serveis gestionats per l’empresa Barna Porters podrien quedar-se sense feina.

Quan va finalitzar el contracte amb l’empresa Barna Porters, en compte de municipalitzar i/o internalitzar aquests serveis i les seves treballadores i treballadors, com sí s’ha fet en d’altres ocasions, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va convocar un nou concurs per a la prestació d’aquests serveis amb caràcter provisional. Aquest concurs el va guanyar una altra empresa que ha comunicat que no subrogarà el personal que actualment treballa en aquests serveis.

Lamentablement allò que temíem s’ha acomplert. Divendres de la setmana passada, 22 de maig, es va comunicar als treballadors i treballadores dels esmentats serveis que a partir del dilluns 1 de juny ja no prestarien el seu servei.

Un cop més veiem com els responsables polítics miren cap a un altre banda. Diuen unes coses i en fan d’altres, en aquest cas s’han desentès del personal extern que presta aquests serveis. Personal que ha continuat treballant al llarg de tot el confinament pel coronavirus a les dependències municipals, en molts casos en situacions precàries respecte de les mesures de seguretat i equips de protecció individual (EPI).

Des de CCOO sempre hem apostat per la gestió directa i la municipalització dels serveis externalitzats i repetidament hem manifestat la nostra inquietud sobre el futur i continuïtat de les persones que presten aquests serveis. Un cop vàrem ser coneixedors d’aquests fets, la Secretaria General de la Secció Sindical de CCOO va demanar, via registre, una reunió urgent amb l’alcaldessa, reunió que a dia d’avui no ha tingut lloc. També hem procedit a informar de la situació a tots els grups polítics que tenen representació municipal.

Esperem i volem confiar en que aquest govern tripartit (ERC-Capgirem Vilanova CUP-JuntsXCAT), reaccioni i recordi els seus compromisos, sobretot en un moment com l’actual, en el que no podem deixar a ningú enrere. No és creïble parlar dels drets de la ciutadania i dels treballadors i treballadores si després són capaços de rentar-se les mans davant d’aquests fets tant greus. Uns fets que afecten persones que han esdevingut companys i companyes amb qui hem treballat colze a colze per donar la millor atenció i el millor servei com a primera administració pública de la ciutat.
26/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.