Mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19


Foto En cas de professionals i persones voluntàries, cal:
- Assegurar tant protocols clars com mesures preventives i organitzatives negociades amb la representació legal de les treballadores i treballadors.
- Garantir que es lliurin els EPI que ofereixin més protecció.
- NO continuar amb la feina si presenten símptomes compatibles amb el coronavirus i contactar amb el servei mèdic trucant al 900 053 723 (de dilluns a divendres de 8 h a 20 h) o emplenant el formulari següent: https://lamevasalut.gencat/web/cps/registra-t.

Recomanacions en l’accés i l’organització dels serveis
- Suspendre temporalment totes les activitats que impliquin qualsevol contacte amb personal que provingui de l’exterior.
- Registrar totes les persones que accedeixin al centre: nom de la persona, DNI, telèfon i dia de la visita al centre, amb hora d’entrada i sortida.
- Fer l’accés de persones usuàries als serveis de manera esglaonada, evitant grups i garantint les distàncies de seguretat.

Mesures per reforçar la prevenció
- Reforçar el protocol de neteja i les mesures d’higiene en espais comuns i estris d’ús compartit, com la coberteria i la vaixella.
- Reforçar els cartells informatius sobre la higiene de les mans, la higiene respiratòria i el manteniment de la distància de seguretat.
- Assegurar que als lavabos hi hagi sabó i mocadors de paper.
- Garantir la distància mínima de seguretat d’1,5 m o 2 m tant entre les persones treballadores com amb les usuàries.

Persona usuària d’un servei residencial amb simptomatologia COVID
- En cas de persones amb simptomatologia de coronavirus s’han d’habilitar, de manera preventiva, mesures d’aïllament en espera dels resultats de les proves diagnòstiques.
- Cal evitar que la persona tingui contacte amb el mobiliari i les persones.
- S’ha de mantenir una higiene de mans estricta abans i després de qualsevol contacte.

Mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19
Mesures generals per als centres d’atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19

Mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19
Mesures generals per als centres d’atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19 (en castellà)

Si l’empresa no facilita les mesures necessàries per garantir la teva seguretat a la feina, truca a CCOO al 933 100 000 o fes la teva consulta al formulari següent: https://consulta.ccoo.cat/

25/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.