La Federació d'Educació del sindicat considera “una vergonya” la gestió del Departament d'Educació

CCOO exigeix un retorn als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat


Avui hem sabut que el Departament d’Educació ha enviat un correu als directors o directores dels centres educatius comunicant-los que demà es farà oficial que el retorn tindrà lloc quan es produeixi la fase 2 de desconfinament. En l’esmentada comunicació s’indica que en virtut de l’autonomia de centre hauran de decidir com aplicar les instruccions que se’ls donaran; unes instruccions que lamentablement encara no tenen, ni n’ha estat negociat el seu marc.

A això cal sumar-hi la situació de manca de recursos i d’informació del departament, en la qual s’han trobat molts centres educatius, perquè el retorn per realitzar la preinscripció es pugui fer amb seguretat. Enmig de la pandèmia de coronavirus, el departament no ha fet arribar a aquests centres educatius els equips de protecció individual (EPI) o col·lectius adequats ni en nombre (manca de mampares, guants, hidrogel, etc.) ni quant als requisits d’aquests.

La gestió de la preinscripció amb seguretat s’ha carregat a les espatlles de les direccions, que en molts casos han hagut d’adquirir el necessari per assegurar-ne les condicions de seguretat per garantir la salut personal i pública. Trobem irresponsable que el departament no informi convenientment les direccions i amb l’antelació deguda i no els faciliti els recursos suficients, siguin de protecció col·lectiva o individual.

CCOO exigim una tornada als centres amb seguretat i negociació. No permetrem que no es negociï amb la representació sindical el marc dels plans de contingència, seguint criteris sanitaris i pedagògics, quantificant la plantilla de personal necessària per dur-los a terme, garantint que no deixem ningú enrere i fent-ho amb totes les mesures de seguretat.

Sol·licitem, igualment, una convocatòria immediata de reunió dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals del Departament i dels comitès de seguretat i salut dels diferents serveis territorials i del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

Podeu veure el vídeo amb declaracions de Manel Pulido, secretari general de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, aquí: https://www.youtube.com/watch?v=lcsslxbR20U.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de maig de 2020
19/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.