CCOO denuncia la negativa de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona a fer les proves de la COVID-19 al personal de neteja

La direcció només fa la prova al personal sanitari que ho demana

L’Hospital Germans Trias i Pujol (HGTP) de Badalona, Can Ruti, està fent proves de seroprevalença (igG) de COVID-19 al personal sanitari del centre. L’aplicació de la Intranet de l’hospital reflecteix que la prova està destinada a tot el personal.

Davant la reclamació de CCOO a CLECE, titular de la concessió de la neteja, perquè l’hospital fci la prova també al personal de la neteja, l’empresa l’ha sol·licitat a la direcció. La seva resposta ha estat que només faran la prova al personal sanitari que ho demani.

CCOO de CLECE – Can Ruti considera que aquesta decisió és una greu discriminació al personal de la neteja, que esta tan exposat al virus com el personal sanitari, ja que intervenen en tots els espais de l’hospital, treballant en plantes, quiròfans, UCI, urgències etc.

Per això, CCOO no entén aquesta decisió de la direcció de Can Ruti  de deixar fora el personal de neteja, com si no treballessin a l’hospital.

CCOO exieix que la direcció de l’Hospital Germans Trias i Pujol rectifiqui i faci les proves a tot el personal de la neteja de forma immediata. Les seves vides, la seva salut i la de les seves famílies són igual d’importants que les del personal sanitari. La neteja d’un hospital també és un servei essencial dut a terme per treballadores i treballadors que també estan des del primer dia al peu del canó, fent front al virus.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de maig de 2020