CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec adrecen una carta al Govern de Catalunya on sol·liciten la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social

Consell del Diàleg Social constituït el passat 30 d’abril

Els agents socials i econòmics més representatius de Catalunya: CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec, membres del Consell del Diàleg Social que es va constituir el passat 30 d’abril, han adreçat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, al vicepresident, Pere Aragonès, i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per sol·licitar la convocatòria de manera urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social. Aquesta demanda es produeix un cop convalidat el Decret llei de participació i del diàleg social de Catalunya pel Parlament de Catalunya.

La carta incideix en la necessitat d’una actuació àgil, potent i consensuada, davant la situació d’urgència que el país afronta des de la vessant sanitària, econòmica i social, una diagnosi amb la qual van coincidir tots en la reunió de constitució del Consell del Diàleg Social.

La carta destaca que “És cabdal per al país, que en aquest moment està patint l’aturada de milers d’empreses i la pèrdua de milers de llocs de treball, que ens posem a dissenyar un pla integral de reconstrucció econòmica i social entre tots els agents que tenim la responsabilitat de trobar solucions als efectes de la pandèmia. Sempre, evidentment, tenint la salut de les persones com una prioritat ineludible, però també trobant solucions per conciliar l’activitat econòmica i laboral que tanta falta fa a milions de persones.

L’objectiu de la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social és poder definir l’agenda de treball i desenvolupar un procés de concertació social efectiva que doni les millors solucions possibles a la gestió de la crisi actual.

Trobareu la carta en aquest enllaç:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2020/dialeg_social_carta_14maig2020.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 de maig de 2020