Greus perjudicis per a més de 1.500 treballadores

CCOO denuncia multitud de retards i errors en el cobrament de les prestacions per ERTOs en el sector del lleure educatiu i sociocultural


Gairebé nou setmanes després del tancament dels centres educatius a Catalunya i de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus a tot l’Estat, moltes treballadores del lleure no han aconseguit veure regularitzades les seves retribucions i han de fer front a greus dificultats econòmiques. Parlem de treballadores i treballadors d’empreses com la Fundació Pere Tarrés, 7 i tria, Asistentes Escolares, Afa Can Carabassa, Selectance Area, Barcilleure, Macrolim, Campos Stela, Endermar i altres de més petites.

Aquesta situació és fruit de tres factors: l’actuació erràtica del Departament d’Educació, que s’ha rectificat a si mateix tants cops que ja ha desorientat a tothom, l’actitud d’algunes empreses, que s’han negat a fer cap avançament de nòmina i han espremut al màxim les possibilitats d’ERTOs retroactius, i el desbordament que pateix el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal), malgrat el compromís admirable de les seves treballadores i treballadors.

En aquests moments tenim centenars i centenars de treballadores (calculem més de 1.500) amb tot un reguitzell de casuístiques que tenen en comú la seva situació de desemparament:
- Treballadores que han cobrat només el mes de març, moltes amb xifres ridícules, que no arriben ni als 60 euros.
- Treballadores que encara no tenen les dades introduïdes al SEPE, tot i estar presentat l’ERTO a finals de març, o que han rebut documentació on només es reconeix la prestació fins al 30 de març o figura que estan consumint dies d’atur.
- Treballadores que han cobrat el 50 % de la base reguladora i no el 70 % o no se’ls reconeixen els fills a càrrec.

Una situació de confusió i patiment que no es pot perllongar per més temps. CCOO posem tant els nostres serveis d’assessorament com la nostra acció sindical al servei de totes aquestes companyes i exigim a totes les administracions i empreses implicades solucions àgils i efectives.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de maig de 2020
05/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.