El sindicat recorda a l'empresa que no és el moment d'acomiadar i que a la companyia no sobra ningú

CCOO denuncia que Konica Minolta vol acomiadar el 15 % de la seva plantilla a Catalunya ignorant les mesures del govern per esmorteir la crisi per coronavirus


Konica Minolta Business Solutions Spain ha sol•licitat l’obertura d’una mesa de negociació per acomiadar 9 de les 60 persones que té en nòmina a Catalunya, el que suposa el 15 % de la plantilla. A diferència del que han fet durant les últimes setmanes mig milió d’empreses, es nega a recórrer als mecanismes que li ha facilitat el govern a través dels expedients temporals de regulació d’ocupació (ERTO). Descarta implantar mesures que li permetin adaptar-se a la situació que ha generat la crisi sanitària provocada per la COVID-19. En plena pandèmia, doncs, ignora i incompleix les instruccions del Ministeri de Treball per fer front a la crisi.

El 30 d’abril arrenca la negociació de l’expedient d’extinció que afecta el 20 % de la plantilla de Konica Minolta a Espanya a tot l’Estat: acomiaden 66 persones treballadores d’una plantilla de 350. L’empresa es dedica a la impressió comercial i industrial, al desenvolupament de sistemes òptics i també està present en el sector sanitari i a la construcció. CCOO troba que aquesta situació és inadmissible.

Des de la Coordinadora de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO exigim que faci marxa enrere, que deixi d’informar les persones que poguessin estar afectades pels acomiadaments abans d’iniciar la negociació i que obri amb CCOO un espai de diàleg d’acord amb la situació actual. L’objectiu és donar viabilitat a la companyia, sense prendre mesures traumàtiques i excessives.

La Federació de Serveis de CCOO denuncia que les mesures que s’han implantat en altres països per afrontar l’impacte que la crisi sanitària tindrà a l’empresa, han estat les lògiques en una situació tan complicada com l’actual (expedients temporals de regulació d’ocupació i mesures no traumàtiques). El sindicat reclama per a la plantilla les mateixes decisions, perquè estem absolutament convençuts que l’empresa és viable.

Des de CCOO demanem a la direcció de Konica Minolta que imposi sentit comú i respecte; en cas contrari, ens tindrà en contra en tot moment. CCOO reclama a la direcció executiva que confirmi, amb fets, el seu tarannà i respecte a la responsabilitat social corporativa. A la direcció de recursos humans li sol•licitem humanitat i capacitat en aquests difícils moments, perquè la bona fe es demostra des del minut número u. L’acomiadament de 66 persones a Espanya és intolerable i si continua amb aquesta mesura trencarà la pau social que sempre hi ha hagut a l’empresa.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 d’abril de 2020
30/04/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.