Acord de col·laboració de CCOO de Catalunya i UATAE Catalunya per a l’assessorament al treball autònom

Davant la situació de crisi sanitària per coronavirus

Des de fa unes setmanes, la nostra societat enfronta la difícil situació que representa una crisi sanitària que està impactant de manera important a la salut de la ciutadania a nivell mundial. La situació generada per la COVID-19 i les mesures de confinament aplicades per a evitar el seu contagi i combatre els seus efectes estan tenint un impacte molt important en la nostra economia, sobre el teixit productiu i sobre les condicions de vida de milers de persones treballadores i empreses de Catalunya i Espanya.

El treball autònom no pot entendre’s separat del món del treball en general, i és per això que hem d’organitzar-nos amb la intenció de generar drets individuals, però sobretot col·lectius, per a les més de 500.000 persones que avui treballen per compte propi.

De totes les persones treballadores que avui pateixen les conseqüències d’aquesta crisi sanitària, el col·lectiu d’autònoms i persones que utilitzen l’autoocupació com a únic mecanisme per a participar del món del treball és, sens dubte, un dels més colpejats pels seus efectes.

Conscients de les dificultats que avui travessen milers de persones autònomes a Catalunya i en el conjunt de l’Estat, CCOO de Catalunya i UATAE Catalunya hem decidit establir un marc de col·laboració per a oferir assessorament a totes aquelles persones treballadores autònomes a Catalunya que s’han vist afectades per l’impacte econòmic de la crisi de COVID-19, mentre duri la situació excepcional d’activitat econòmica i laboral actual, sense perjudici que aquesta pugui mantenir-se una vegada recuperada la normalitat.

Així, qualsevol autònom/a que tingui dubtes en relació a prestacions, ajudes, cotitzacions a la Seguretat Social o altres consultes podrà contactar a través del número d’atenció telefònica de CCOO, 933100000, o a través del formulari habilitat a aquest efecte https://consulta.ccoo.cat/, on li atendrà una persona especialitzada en assessorament del treball autònom, o també accedint a https://covid19.uatae.org.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 d’abril de 2020