Davant la situació de crisi sanitària per coronavirus

Acord de col·laboració de CCOO de Catalunya i UATAE Catalunya per a l'assessorament al treball autònom


Des de fa unes setmanes, la nostra societat enfronta la difícil situació que representa una crisi sanitària que està impactant de manera important a la salut de la ciutadania a nivell mundial. La situació generada per la COVID-19 i les mesures de confinament aplicades per a evitar el seu contagi i combatre els seus efectes estan tenint un impacte molt important en la nostra economia, sobre el teixit productiu i sobre les condicions de vida de milers de persones treballadores i empreses de Catalunya i Espanya.

El treball autònom no pot entendre's separat del món del treball en general, i és per això que hem d'organitzar-nos amb la intenció de generar drets individuals, però sobretot col·lectius, per a les més de 500.000 persones que avui treballen per compte propi.

De totes les persones treballadores que avui pateixen les conseqüències d'aquesta crisi sanitària, el col·lectiu d'autònoms i persones que utilitzen l'autoocupació com a únic mecanisme per a participar del món del treball és, sens dubte, un dels més colpejats pels seus efectes.

Conscients de les dificultats que avui travessen milers de persones autònomes a Catalunya i en el conjunt de l'Estat, CCOO de Catalunya i UATAE Catalunya hem decidit establir un marc de col·laboració per a oferir assessorament a totes aquelles persones treballadores autònomes a Catalunya que s'han vist afectades per l'impacte econòmic de la crisi de COVID-19, mentre duri la situació excepcional d'activitat econòmica i laboral actual, sense perjudici que aquesta pugui mantenir-se una vegada recuperada la normalitat.

Així, qualsevol autònom/a que tingui dubtes en relació a prestacions, ajudes, cotitzacions a la Seguretat Social o altres consultes podrà contactar a través del número d'atenció telefònica de CCOO, 933100000, o a través del formulari habilitat a aquest efecte https://consulta.ccoo.cat/, on li atendrà una persona especialitzada en assessorament del treball autònom, o també accedint a https://covid19.uatae.org.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 d'abril de 2020
20/04/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.