La Generalitat desatén la petició de CCOO per suspendre l’obertura de comerços en diumenge i festius a les zones turístiques

Durant l’estat d’alarma pel coronavirus

CCOO expressa la seva sorpresa davant la resposta de la Generalitat de no voler ordenar, davant la crisi sanitària del coronavirus, el tancament dels comerços els diumenges i festius a les zones turístiques de Catalunya. La Generalitat delega en l’Administració local, i considera, doncs, que cal mantenir els horaris comercials de les zones turístiques tot i l’absència de turistes.

CCOO ha rebut de la Direcció General del Comerç de la Generalitat la negativa com a resposta a la carta de sol·licitud de suspendre l’obertura dels comerços en diumenges i festius, mentre duri l’estat d’alarma, en les diferents zones de Catalunya anomenades turístiques, les quals actualment, sense afluència turística, perdrien aquesta condició.

El passat dia 25 de març, des de la Coordinadora de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya es va remetre carta a la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Sra. Muntsa Vilalta i Cambra, per demanar la suspensió de l’obertura dels comerços en diumenges i festius mentre duri l’estat d’alarma.

Cal recordar que en situació d’urgència, com en els moments actuals, el Govern de la Generalitat té la facultat per aprovar decrets llei per prendre les mesures i així adaptar-nos a la situació d’emergència, però el Govern de la Generalitat un cop més deixa de banda les persones treballadores del sector del comerç i no suspèn l’obertura dels supermercats en diumenges i festius.

Per a CCOO és inadmissible que el Govern de la Generalitat de Catalunya estigui sobreexposant a la COVID-19 les persones treballadores del sector de supermercats de manera innecessària en un moment com el que estem vivint d’emergència sanitària.

La resposta rebuda de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha provocat vergonya aliena per delegar en l’Administració local les seves competències: “Els ajuntaments dels municipis que gaudeixin de la condició de municipi turístic a l’efecte d’horaris comercials, ateses les circumstàncies actuals i si ho consideren convenient, podran mitjançant acord de Ple proposar la suspensió de la condició de municipi turístic mentre duri l’estat d’alarma, la proposta fonamentada i aprovada pel Ple de l’Ajuntament”.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 d’abril de 2020