Els contractes de treball vinculats a contractes públics no quedarien en suspens, ni per força major, ni per cap altra causa

CCOO exigeix a les empreses de col·lectivitats de centres públics que no suspenguin els contractes de treball


CCOO  realitzarà al·legacions a l'autoritat laboral en cada àmbit, perquè no s'autoritzin aquests ERTO i impugnarà els que puguin haver estat ja autoritzats.

D'acord amb la legislació vigent, CCOO Serveis fa una crida a les empreses de col·lectivitats perquè retirin els treballadors i les treballadores dels menjadors de centres públics dels ERTO que hagin tramitat ja, i reclamin a cada Administració pública les despeses salarials, ja que els contractes de treball de les plantilles de col·lectivitats de centres públics no s’han de suspendre.

L'article 34 de Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, modificat avui per la disposició final primera punt 10 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, estableix normes específiques que afecten especialment els menjadors escolars dels centres públics.

Si l'activitat va quedar suspesa com a conseqüència de la COVID-19, o de les mesures adoptades per les administracions públiques per combatre el coronavirus, el contracte amb l'Administració queda automàticament suspès des de la situació que va impedir la prestació del serveis (suspensió de les classes, per exemple), però l'Administració ha d'abonar "una indemnització pels danys i perjudicis efectivament soferts durant el període de suspensió", on s'inclou expressament "les despeses salarials del personal afectat per la suspensió del contracte públic i durant tot el període de suspensió". En conseqüència, els contractes de treball de les treballadores i els treballadors vinculats a aquests contractes públics no quedarien en suspens, ni per força major, ni per cap altra causa. Per tant, les empreses de el sector no han de presentar ERTO per força major, ni per cap altra causa, que afectin les plantilles dels menjadors de centres públics, i si els han presentat ja, n'han de retirar els treballadors i les treballadores afectades, com ja han fet diverses empreses del sector.

La Federació de Serveis de CCOO fa una crida a les empreses de col·lectivitats perquè retirin els treballadors i les treballadores dels menjadors de centres públics dels ERTO que hagin tramitat ja, i reclamin a cada Administració pública les despeses salarials i de qualsevol tipus dels contractes de prestació de serveis durant el període de suspensió, d'acord amb la legislació vigent, despeses que ja estaven degudament pressupostats per a aquest any, i per tant s'eviti que es consumeixin prestacions per desocupació innecessàries, i així s'eviti que les plantilles del sector, amb contractes parcials de poques hores, i per tant, de salaris mensuals modestos, pateixin una disminució dels seus ingressos, en passar a cobrar les prestacions per desocupació mínimes en la majoria dels casos.
02/04/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.