L'allau d'expedients plantejats està aguditzant encara més la precarietat existent al sector

CCOO denunciarà els ERTO fraudulents a les empreses auxiliars de la petroquímica


Foto A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les empreses principals dels polígons petroquímics de Tarragona, per tal de reduir al mínim el personal de les plantes per temes de prevenció, han suspès els contractes de les seves empreses auxiliars. Arran d’aquesta situació, aquestes empreses auxiliars estan plantejant ERTO per causes de força major, sense negociar-ne les condicions amb la representació de les treballadores i treballadors, ni tampoc mesures alternatives.

CCOO d’Indústria denuncia que el sector de muntatge i manteniment dels polígons petroquímics està patint especialment aquesta crisi, que està aguditzant encara més la precarietat que pateixen les treballadores i treballadors d’aquestes empreses, una precarietat que ja hem denunciat en diverses ocasions. Per CCOO, algunes empreses estan fent un abús d’aquesta modalitat d’expedient per causes de força major, que no correspondria.

CCOO exigeix a les empreses del sector que es negociïn mesures de flexibilitat, en comptes de plantejar un ERTO, com s’ha fet a la nuclear ANAV (on s’han organitzat torns alterns i no s’han suspès contractes, garantint que ni les contractistes ni el personal directe tindran mermes salarials) o als polígons petroquímics del País Basc (on Petronor garanteix els contractes i assumeix els costos).

En aquest escenari, CCOO d’Indústria denunciarà els ERTO que es considerin fraudulents i presentarà al·legacions davant l’Administració perquè no aprovi aquests expedients, tal com ja està fent en altres sectors d’activitat.
25/03/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.