L’Agrupació d’Ambulàncies de CCOO de Catalunya demana atenció psicològica per al personal del sector

L’Agrupació d’Ambulàncies de CCOO de Catalunya demana:
• que els comitès de seguretat i salut laboral de les diferents empreses realitzin una avaluació de riscos laborals amb l’objectiu de prevenir les conseqüències psicològiques que poden derivar-se de les situacions de risc i d’estrès.
• que s’introdueixin recomanacions per a la gestió psicològica d’aquestes situacions que incloguin els responsables d’empreses. 
• la col·laboració amb el SEM perquè treballi amb les nostres empreses per tal de garantir la salut psicològica de les nostres treballadores i treballadors de transport sanitari en aquests moments excepcionals.

Ens trobem en l’inici de la fase més dura de la pandèmia de la COVID-19, en la qual els hospitals de Catalunya podrien començar a entrar en col·lapse per haver d’habilitar suficients llits per fer front a les necessitats dels nous pacients contagiats. Per tant, es produirà un increment molt important dels serveis de trasllats i assistència a aquest tipus de malalts per part dels professionals del transport sanitari arreu del territori.

Estem veient com l’increment d’aquest tipus de serveis fa que ja s’hagin viscut diversos atacs d’ansietat de professionals i d’enfrontaments amb responsables per falta d’EPI a diferents empreses. La situació d’estrès a la qual estem sotmesos a causa del sobreesforç per la gran quantitat de treball és extraordinària. Per això, és una prioritat preservar la salut psicològica de les treballadores i treballadors de transport sanitari a Catalunya.

El sector actua amb un fort sentit del deure, de civisme i humanitat, de lliurament i d’esforç que ha de ser reconegut.