CCOO demana que les empreses posin a disposició la seva tecnologia per donar cobertura a les necessitats sanitàries en la crisi de la COVID- 19

Empreses com SEAT posen en marxa projectes per subministrar EPI a la sanitat pública

L’expansió ràpida de la COVID-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d’ arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d’una pandèmia com la que patim.

La sanitat pública del nostre país pateix mancances molt importants fruit de les retallades en sanitat que s’han realitzat des de l’any 2008 amb l’excusa de la crisi econòmica, convertint la sanitat en un negoci privat, de manera que pateix ara, de manera evident i malauradament dramàtica, aquestes mesures.

Per això, és de vital importància quan se superi aquesta crisi reforçar el finançament de la sanitat pública per vetllar per la cura de la salut de la població amb la qualitat que s’ha d’exigir i sense posar en risc els professionals de la sanitat.

Ara toca, però, atendre la immediates. Per això CCOO vol fer valer iniciatives de determinades empreses i de les persones que hi treballen, com Renault, HP o SEAT, per produir EPI, respiradors i material sanitari necessari per vèncer la COVID-19 i subministrar-los als diferents hospitals.

A SEAT, concretament, hi està treballant un bon nombre de persones durant tots aquests dies, inclòs aquest dissabte i diumenge, per fabricar amb tecnologia 3D mascaretes desinfectables per als professionals que treballen a les UCI, fetes de poliamida 12 i amb filtres FFP2 canviables, perquè puguin durar 40 dies. També fabricarà 10.000 mascaretes al dia per a pacients i en breu començarà la producció un cop homologada pel Ministeri de Sanitat.

CCOO demana al Ministeri d’Indústria i al Ministeri de Sanitat que es coordinin amb les empreses d’aquest país, perquè aquestes posin els seus béns d’equip i la seva tecnologia al servei del desenvolupament de projectes per donar cobertura a la urgència sanitària provocada per la pandèmia de la COVID -19