S'actualitza la Guia del Consell de Relacions Laborals de Catalunya per fer front a la pandèmia del coronavirus


Foto CCOO de Catalunya ha arribat a un acord al Consell de Relacions Laborals (CCOO, UGT, Foment i Pimec i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) per actualitzar el document de Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus SARS-CoV-2.

S’han pactat modificacions sobre les mesures més importants que cal tenir en compte per afrontar aquesta crisi des de l’àmbit de la prevenció de riscos i de les relacions laborals, fugint de les mesures unilaterals i orientant a la negociació entre direccions d’empreses i representants de les persones treballadores, i d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

S’ha actualitzat el seu contingut derivat de la recomanació de restringir la mobilitat i prioritzar el confinament domiciliari, però havent de mantenir, alhora, aquelles activitats vinculades al proveïment de béns de primera necessitat, així com a la prestació de serveis essencials i totes aquelles que l’estat d’alarma no obliga a tancar. I es continua prestant especial atenció a les mesures preventives per a treballadors i treballadores que presten serveis en entorns d’assistència medicosanitària, sociosanitària i residencial.

En aquest acord es troben propostes de mesures preventives ambientals, organitzatives i individuals, per fer front al coronavirus des del punt de vista de la prevenció de riscos laborals, i també recollim les actuacions que cal prendre en l’àmbit de les relacions laborals, tant de flexibilitat com dels nous drets de conciliació per causa de l’estat d’alarma.

Cal reforçar les mesures de seguretat a les empreses que no han estat suspeses pel decret de l’estat d’alarma. La continuïtat de l’activitat de les empreses no es pot fer a costa de la salut de les persones treballadores. Per això es fa una clara aposta pel teletreball i per les mesures de flexibilitat interna negociada com, entre d’altres, la flexibilització dels horaris d’entrada i sortida per tal que s’evitin les hores punta del transport públic.

Entre les noves mesures, es reforça que NO es poden aplicar sancions en una situació com aquesta, quan les persones no assisteixen a la feina perquè presenten símptomes, encara que no tinguin la baixa mèdica. En cas de símptomes compatibles amb el coronavirus, les persones treballadores han de quedar-se a casa, ho han de comunicar a l’empresa i trucar al 061 o al CAP i seguir les indicacions de l’autoritat sanitària. Aquesta mesura es fonamental per evitar un possible contagi al centre de treball.
A més, s’han d’acordar protocols de com actuar a les empreses quan hi hagi casos de contagi positiu entre la plantilla. S’ha d’evitar la improvisació a les empreses i cal preveure com actuar en aquestes situacions, on el més important es evitar contagis, i preservar la salut de les persones treballadores, tot garantint-ne la necessària confidencialitat de les dades mèdiques.

Finalment s’ha acordat la mobilitat del personal vinculat al sector essencial de serveis d’atenció a les persones. El tancament de centres de dia i la suspensió de serveis d’atenció a les persones ha provocat la necessitat de reforçar l’atenció domiciliària per garantir les cures, el suport, la seguretat i l'alimentació de persones grans, discapacitats o dependents. Per això s’ha acordat facilitar i flexibilitzar la mobilitat de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre aquestes situacions d’emergència social i sempre tenint presents criteris de proporcionalitat en la seva aplicació; amb comunicació i/o acord amb les RLT de les empreses; rebent la necessària informació i formació en prevenció de riscos laborals i totes les mesures preventives requerides per prestar el servei al qual quedin afectades.

Aquesta mesura complementa l’acord al qual havia arribat la Federació de d’Educació de CCOO amb DINCAT (patronal sectorial dels centres de discapacitat) per activar les persones treballadores del sector que tenen suspesa la seva activitat.


21/03/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.