Compromís de l'empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments

CCOO valora positivament l'acord assolit a Grifols España per afrontar la situació derivada del coronavirus


CCOO d’Indústria valora positivament l’acord assolit aquest dimarts entre la direcció del Grup Grifols i la Secció Sindical Interempreses de CCOO per afrontar la situació d’alarma decretada pel govern central pel coronavirus i donar resposta a les necessitats sanitàries. L’acord preveu un seguit de mesures per assegurar la continuïtat de l’activitat de la farmacèutica, que és essencial per garantir el subministrament dels seus productes a hospitals i centres de salut, i alhora garantir també la seguretat i la salut de la seva plantilla.

Aquest acord afecta les plantilles de tots els centres de Grifols España i preveu les mesures següents. En primer lloc, s’envia a casa tot el personal que pugui fer teletreball. També s’amplia el col·lectiu de persones de risc a les embarassades, lactants i persones de més de 60 anys, que s’envien a casa.

Pel que fa al col·lectiu necessari per garantir els subministraments als centres sanitaris, es creen dos grups: el titular i el de relleu. El grup titular treballarà durant 15 dies, durant els quals el grup de relleu estarà a casa de guàrdia, de manera que si hi hagués indicis que una persona està afectada seria suplerta per una altra del grup de relleu. Cada 15 dies s’intercanvien els grups i els que feien de relleu passen a titulars i a la inversa, per garantir la producció.

Quant al col·lectiu dels departaments on, pel tipus de producte que fan, no hi ha demanda urgent, se’ls envia a casa fins que s’aixequi l’estat d’alarma i generaran una borsa d’hores flexible a recuperar durant els propers 3 o 4 anys.

L’acord estableix que cap col·lectiu de treballadors i treballadores de Grifols veurà afectat el seu salari en cap concepte durant aquest procés i recull el compromís de l’empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments.

Per a CCOO, es tracta d’un acord molt positiu, ja que incorpora diferents mesures (flexibilitat, teletreball, organització del treball...) que han permès evitar la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació temporal i alhora mantenir l’activitat. Un acord que podria servir d’exemple per a d’altres empreses.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de març de 2020
19/03/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.