CCOO reclama materials de protecció per als Mossos d’Esquadra

Davant la situació d’alerta amb el coronavirus

Des que el dia 26 de febrer es va detectar el primer cas de coronavirus a Catalunya, els agents de Mossos d’Esquadra realitzen el seu treball sense proteccions per impedir el seu propi contagi i el dels seus companys.

La situació actual de confinament està augmentant de forma considerable els serveis en domicilis particulars, control i supervisió de detinguts sense mitjans per als detinguts ni per a les unitats de Seguretat Ciutadana.

Des de CCOO denunciem la falta de mitjans materials per a la realització dels serveis, l’escassetat de vehicles, de mitjans personals i de mitjans de protecció.

Des que es van anunciar les mesures de contenció del dispositiu ORIS, les diferents unitats del cos policial afronten serveis de talls de carretera, informació davant confinaments com el d’Igualada, el tancament d’establiments i la inspecció per vulneració de les mesures de confinament sense mitjans de protecció davant el coronavirus.

S’estan utilitzant “cotxes calents”, que passen d’unes patrulles a altres sense cap tipus de ventilació i desinfecció. En els millors casos, la Generalitat ha proporcionat als Mossos d’Esquadra un nombre insuficient de màscares, majoritàriament no homologades, per a la contenció del coronavirus, i guants de làtex, que, en moltes ocasions, no estan precintats, estan deteriorats i fins i tot caducats, que s’esquincen en ser utilitzats i, per tant, no ofereixen protecció als agents.

A la falta de material, s’uneix la falta de protocols i planificació dels torns de treball, especialment en unitats tan específiques com Trànsit i Seguretat Ciutadana.

Els agents, davant la percepció de desemparament per part del Departament d’Interior cap a la policia catalana, no descarten denúncies als jutjats per incompliment de la Llei de prevenció de riscos laborals.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 17 de març de 2020