CCOO exigeix protecció per al personal sanitari als centres del Baix Llobregat

Crisi del coronavirus

La direcció de l’Hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, va presentar al comitè d’empresa el passat divendres 13 de març les seves recomanacions sobre l’ús del material dels equips de protecció individual (EPI) davant la situació de falta de subministraments i desabastiment de material.

Una de les mesures proposades, entre d’altres, es utilitzar la mascareta FFP2 quan hi hagi exposició a aerosols per a casos confirmats de COVID-19, que s’ha de reutilitzar fins un màxim de 3 setmanes. Les recomanacions de les autoritats sanitàries és que aquestes siguin d’un sol ús i no reutilitzables.

Aquestes mesures adoptades per l’Hospital Moisès Broggi posen en risc els professionals i incrementen de manera substancial el risc de ser contagiats pel COVID-19.

CCOO exigim que les mesures de protecció per al personal sanitari han de garantir la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores, per tal que puguin continuar oferint serveis a la ciutadania i no posin en risc la salut pública.

Instem les autoritats sanitàries que es proporcionin EPI adequats i en quantitat suficient a tots els centres sanitaris.

També volem cridar l’atenció sobre el sector de la dependència, amb població vulnerable, on a la majoria de centres el problema s’està agreujant per a les persones treballadores del sector, ja que no s’estan aplicant de manera general els procediments i l’absència d’EPI.