Informacions sobre l’evolució del coronavirus COVID-19 respecte del món del treball

ÚLTIMES NOVETATS
16 de març
A partir d’avui pots llegir en aquest enllaç les darreres novetats sobre el coronavirus en el món del treball

15 de març
Locals sindicals de CCOO de Catalunya oberts durant la crisi del coronavirus

Suspensió de terminis processals a tots els ordres de la juridicció
El decret de l’estat d’alarma ha suspès i interromput tots els terminis dels processos judicials. El còmput d’aquests terminis es reprendrà quan finalitzi la situació d’estat d’alarma.

Als processos de la jurisdicció social, aquesta suspensió no afectarà als conflictes col·lectius d’impugnació d’ERO o d’impugnació per Modificació Substancial de Condicions de Treball. A tots els altres processos es paralitza el comptador dels terminis i es reprendrà quan finalitzi l’estat d’alarma.

El Departament de Treball de la Generalitat també va determinar ahir la suspensió dels actes de conciliació administrativa laboral prèvia a la jurisdicció social des del 16 de març fins a la finalització de l’estat d’alarma.

Amb aquestes mesures es mantenen els drets de les persones treballadores a actuar judicialment quan finalitzi l’estat d’alarma.

En els casos d’acomiadament, la persona treballadora té dret a la prestació per desocupació. Per tant ha de tramitar-la, quan calgui, via on-line (les oficines del SEPE / SOC atendran via telemàtica i telefònica ja que romandran tancades al públic amb excepcions que ja comunicarem), sense perdre els drets a acudir a la via judicial a la finalització d’aquesta situació d’emergència excepcional.

El Servei d’Ocupació de Catalunya comunica:

1. Que queden garantits els serveis bàsics i estratègics necessaris per garantir el correcte funcionament i la prestació de serveis del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

2. Que es garanteix tan sols l’atenció telefònica i per via telemàtica i que tan aviat es restableixi el servei presencial es comunicarà mitjançant la web.

3. Que l’atenció al públic s’oferirà des de les Oficines de Treball a les seus de les Oficines d’Atenció del Serveis Territorials, això és:

– Serveis Territorials de Barcelona. Tel. 93 622 04 00
– Serveis Territorials de Girona. Tel.: 872 975 000
– Serveis Territorials de Lleida. Tel.: 973 23 00 80
– Serveis Territorials de Tarragona. Tel.: 977 23 36 14
– Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre. Tel.: 977 448 10

14 de març
Primers resultats en defensa de les treballadores del lleure davant les conseqüències laborals del coronavirus

Preguntes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya (Protecció civil)

13 de març
CCOO posem a disposició del Servei Català de la Salut les hores sindicals de les delegades i delegats del Sistema Públic de Salut

CCOO treballa a tots nivells per garantir les seguretats laborals dels treballadors i les treballadores que es veuran afectats per la crisi sanitària del coronavirus

El confinament de la població a la Conca de l’Òdena està generant moltes consultes de les persones treballadores que no poden anar als seus centres de treball. Des de CCOO de Catalunya creiem que el RD 6/2020 dona cobertura a aquestes situacions (mireu les instruccions aclaridores sobre el decret) i hauria de ser una situació assimilable a la IT professional. Demanarem al Departament de Treball que habiliti les vies administratives per la seva gestió el més aviat possible i que les persones treballadores cobrin la prestació.

Orientacions per a la participació sindical en el desenvolupament de plans de resposta a les empreses davant el brot de coronavirus SARS-CoV-2

12 de març
Acord dels sindicats per la moratòria dels processos d’eleccions sindicals.

Seguint les disposicions del Govern de la Generalitat en relació al coronavirus queden suspeses totes les activitats de formació per a l’ocupació, de formació sindical i de formació per a persones adultes.

11 de març
CCOO de Catalunya ha creat un conjunt de preguntes freqüents sobre el coronavirus en l’àmbit laboral i ha obert un formulari de contacte per a resoldre els dubtes que pugui ocasionar al conjunt de l’afiliació.

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya ha actualitzat el document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus (actualitzat el 21-03-2020).

9 de març
El Consell de Relacions Laborals de Catalunya ha acordat un document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus.



1. Criteris de CCOO de Catalunya

– CCOO seguirà les recomanacions de les autoritats sanitàries amb la voluntat de contribuir responsablement a les actuacions de salut pública.
– CCOO defensarà la negociació col·lectiva de les mesures concretes de prevenció i reorganització que s’hagin de prendre en cada empresa.
– CCOO ha consensuat un document en el Consell de Relacions Laborals (CRL) format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i CCOO, UGT, FOMENT i PIMEC. Aquest document, del 9 de març de 2020 és revisable en funció de l’evolució de la situació. Demanem a totes les persones delegades de CCOO la seva col·laboració per seguir aquestes recomanacions.
– CCOO té la voluntat de mantenir tota l’activitat laboral i sindical que permetin les mesures de salut pública recomanades, reforçant la comunicació i l’acció digital per sostenir les accions que quedin afectades per mesures de prevenció, contenció o tractament de la malaltia.
– Mantenim en tot moment el contacte amb les autoritats sanitàries i laborals amb la voluntat de reaccionar amb diligència als canvis que es puguin produir en la situació. Informarem amb rapidesa a totes les persones delegades de CCOO.

2. Recomanacions de mesures preventives acordades en el Consell de Relacions laborals. ATENCIÓ, delegats i delegades de CCOO: aquestes recomanacions estan acordades en el Consell de Relacions laborals i cal estar al cas per fer-les complir.

Document del Consell de Relacions Laborals de Catalunya amb les recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus.

Recomanacions a totes les persones treballadores

Els treballadors i treballadores que presentin símptomes compatibles amb la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 (febre, dificultat en respirar o tos, o aquells que determinin les autoritats sanitàries) es recomanable que abans de trucar al 061 es facin el test online i segueixin les indicacions de l’autoritat sanitària.

És essencial reforçar les mesures habituals d’higiene i rentar-se freqüentment les mans amb sabó. El document explica també quan cal l’ús de mascaretes.

Recomanacions a persones treballadores d’assistència medicosanitària, sociosanitària i residencial.
Han de seguir les instruccions específiques i actualitzades

CCOO ressalta la importància de tenir permanentment actualitzada la informació a efectes de coordinació de l’activitat preventiva amb subcontractes.

Recomanacions per a les empreses.

– L’empresa en compliment dels seus deures en matèria preventiva emprendrà les actuacions que calgui, mitjançant l’actualització de l’avaluació de riscos laborals i la planificació preventiva amb els criteris aquí establerts.
– Així mateix, aquestes mesures caldrà consultar-les, o bé acordar-les quan s’escaigui amb els comitès de seguretat i salut, delegats i delegades de prevenció, o els òrgans de participació i representació legals si les mesures afecten a les relacions laborals.
– S’haurà de preveure mesures concretes per persones treballadores especialment sensibles i per persones d’especial risc per les seves condicions biològiques o personals.
– En qualsevol cas, les empreses hauran de donar per escrit a totes les persones treballadores aquelles instruccions relatives a les mesures individuals o col·lectives que s’adoptin.

Possibles actuacions en l’àmbit de les relacions laborals

1. Mesures organitzatives

a. Recomanació genèrica d’ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC)
Es recomana preferentment, prioritzar l’ús intensiu de les TIC a les empreses com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges…

b. Teletreball o e-treball, i treball a distància (flexibilitat locativa). Si el teletreball o e-treball no està regulat al conveni d’aplicació, a l’empresa o al centre de treball, l’empresa i la representació legal de les persones treballadores o individualment, cas que no hi hagi representació legal o sindical, es recomana pactar o negociar la seva viabilitat amb caràcter temporal, així com la forma de prestació d’aquest treball i el proveïment dels mitjans necessaris per a portar-lo a terme.

2. Altres mesures

a. Es proposa l’adopció preferent i temporal de mesures de flexibilitat interna negociada entre l’empresa i la representació legal o sindical de les persones treballadores, en referència a possibles modificacions de la jornada en base als procediments pactats i/o legals per modificar-la, en funció de causes objectives que aconsellin la seva adaptació, en un context d’equilibri entre les necessitats empresarials i les necessitats de les persones treballadores i que possibilitin l’adaptació a les necessitats particulars de la situació.
b. Es proposen, quan existeixin raons justificades, per exemple, i sempre amb les premisses de l’acord, la temporalitat i l’equilibri, mesures com:

i. ajustaments de la producció
ii. acordar borses horàries per tal de flexibilitzar i adaptar la situació a les necessitats productives
iii. possibles adaptacions del calendari laboral
iv. programació o reprogramació d’activitats formatives i/o informatives.
v. redistribuir la jornada laboral, d’acord amb la regulació laboral i convencional
vi. establir sistemes de permisos que permetin l’ajustament de la càrrega de treball.
vii. establir regles de compensació pel període de reorganització del temps de treball

c. Tot i així, en el supòsit que, per què no hi ha altra opció a cap mesura alternativa, caldrà valorar la via més adequada al cas concret d’entre les que preveuen els articles 45 i 47 de l’Estatut dels Treballadors.

La Seguretat Social millora la protecció de tots els treballadors aïllats i/o infectats per coronavirus

El Govern ha aprovat un Reial Decret-Llei pel qual s’assimilen aquests casos a Incapacitat Temporal per Accident de Treball

La prestació equival al 75% de la base reguladora des de l’endemà al de la baixa laboral, amb càrrec a l’Administració.

S’estableix que tots els casos d’aïllament preventiu tinguin aquesta consideració (IT per Accident de Treball)

El Consell de Ministres ha donat llum verda a un Reial Decret-Llei que inclou mesures per a millorar la protecció de les persones treballadores afectades pel COVID-19. En aquest sentit, tant les persones en aïllament preventiu com els qui s’han contagiat del virus es consideren en Incapacitat Temporal assimilada a baixa laboral per Accident de Treball.

Això suposa una millora de la prestació tant per a les persones aïllades com infectades pel coronavirus, ja que passen a percebre des de l’endemà al de la baixa laboral, el 75% de la base reguladora, amb càrrec a l’Administració.

Així mateix, el Consell de Ministres ha aprovat la moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social corresponents a tres mensualitats consecutives, per a empreses i treballadors per compte propi, en les zones geogràfiques i sectors que es determinin segons ordre ministerial. Això suposa que, aquestes cotitzacions podran ser abonades, en el termini d’1 any, a comptar des de la seva meritació, sense recàrrecs ni interessos de cap tipus.

Més informació a:
Departament de Salut
COVID-19: Informació actualitzada

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Mesures per risc biològic
Per què és important rentar-se les mans
Rentar-se les mans

Departament d’Interior
Pla d’actuació per pandèmies

Feu clic per veure altres informacions relacionades:
– Les preguntes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya (Protecció civil) (14/03/2020)
– Les orientacions per a la participació sindical en el desenvolupament de plans de resposta a les empreses davant el brot de coronavirus SARS-CoV-2
– L’acord dels sindicats per la moratòria dels processos d’eleccions sindicals (12/03/2020)
– Les mesures extraordinàries acordades per empresaris i sindicats per abordar la problemàtica laboral pel coronavirus (12/03/2020)
– La infografia ‘Nova Prestació de Seguretat Social per a treballadors i treballadores afectats pel Coronavirus’ (12/03/2020)
– Les preguntes freqüents sobre el coronavirus en l’àmbit laboral (11/03/2020)
– El formulari de contacte per a tots els treballadors i treballadores per a resoldre els dubtes sobre el coronavirus en l’àmbit laboral (11/03/2020)
– Les mesures de protecció davant el coronavirus que ha posat en funcionament CCOO de Catalunya (11/03/2020)
– La resolució del Secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública de mesures a adoptar als centres de treball dependents de l’Administració General de l’Estat amb motiu del Covid-19 (11/03/2020)

– El document de propostes conjuntes de CCOO i UGT per abordar, mitjançant mesures extraordinàries, la problemàtica laboral generada per la incidència del nou tipus de coronavirus (10/03/2020)
– La nota de premsa sobre el document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus aprovat pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya (09/03/2020)