CCOO reclama al Govern que augmenti la partida prevista en el pressupost dedicada a polítiques socials, inversió industrial i teixit productiu

Reunió del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, acompanyat del secretari de Treball i Economia del sindicat, Ricard Bellera, s’han reunit aquest migdia amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, per tal de fer-li saber la preocupació de CCOO en relació amb els pressupostos de la Generalitat del 2020. CCOO considera que aquests són els primers pressupostos que superen l’increment del PIB previst i corregeixen la línia de retallades que es van viure durant la crisi.

Aquests pressupostos, però, arrosseguen la paràlisi institucional viscuda en els darrers dos anys a causa del conflicte polític amb l’Estat, i les partides destinades a despesa social estan per sota dels pressupostos del 2010, en termes relatius,  moment abans d’una crisi que ha deixat un paisatge amb més desigualtat, més precarietat i més pobresa i que per tant es requereixen més recursos. Per això, CCOO ha demanat una reforma del sistema fiscal més integral per garantir un augment dels ingressos i disposar de més recursos per desenvolupar polítiques socials que són del tot insuficients per educació, sanitat, protecció social i dependència.

En aquest sentit, CCOO ha centrat les seves demandes al vicepresident Aragonès en quatre eixos fonamentals com l’augment de l’IRSC ( Índex de Renda de Suficiència de Catalunya) per entomar les necessitats urgents de les persones més vulnerables de la societat catalana, més inversió en els temes industrials i el teixit productiu, com el Pacte nacional per a la indústria, sobretot davant la situació que viu el sector a Catalunya amb un augment preocupant d’expedients de regulació d’ocupació i també l’augment de la partida destinada a la qualificació i el coneixement, especialment pel que fa a la formació professional. I finalment, CCOO també ha volgut destacar la partida dedicada a polítiques d’habitatge que, malgrat que es reconeix l’esforç pressupostari de millora, la necessitat social determina que sigui insuficient.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, ha emplaçat el Govern que en cas d’aconseguir més recursos derivats de l’increment de l’objectiu de dèficit, es dediquin a despesa social, inversió industrial i teixit productiu.